U savršenom svetu ti sebe nikad ne bi razočarala. Nikad ne bi pogrešila više nego jednom. Da te neko povredi, izbrisala bi njihov broj bez da trepneš. Ne bi se previše napila, ne bi radila blesave stvari u svečanoj haljini.

 

U savršenom svetu, ti bi bila najbolja prijateljica koju neko može da poželi. Ne bi zavidela na tuđoj sreći, skrivala zadovoljstvo zbog neuspeha nekog koga ne voliš. Bila bi nesebična. Nikad ne bi prezirala, osećala se napuštenom i plakala zbog iznenadnih promena. Nikad ne bi sumnjala u vrednosti. To bi bilo savršeno, zar ne?

reklame

U savršenom svetu, ti bi mogla da ugodiš svakome. Bila bi savršeno dete, savršena ljubavnica, savršen radnik. Nazvala bi baku čim dobije novi kuk, slala majci cveće za rođendan, plaćala račune na vreme i ništa na poslu ne bi ostavljala za sledeću nedelju. Ništa od ovog ti ne bi izazivalo teskobu. Ti si rođena da sve radiš savršeno. Bićeš ono što svi žele da budeš.

Žene lažu da bi dobile ono što žele

U savršenom svetu ne plačeš usred bela dana zbog stvari koje nisu pod tvojom kontrolom i za koje nema nade da ćeš ih ispraviti. To nikad ne bi uradila jer nema smisla. U savršenom svetu nikad ne osećaš beskorisne emocije.

U savršenom svetu, svi koje voliš bi ti uzvratili ljubav. Bez ikakvih pitanja. Ne bi bilo neodgovorenih poruka, ne bi bilo nevere. Oni bi bili tačno onakvi kakvima želiš da budu. I ne bi otišli dok ti to ne želiš.

Male ljubavne magije

U savršenom svetu, ti bi redovno vežbala i ne bi pojela one kolače i volela bi svoje telo. Ne bi postojao nijedan dan kada se osećaš debelom i ne bi te bilo sramota da nosiš kratke suknje ili uske pantalone.

Ali ti nisi savršena. Ponekad plačeš, jedeš kolače, previše popiješ i imaš loše misli o prijateljicama i osećaš se debelom i zaboraviš da nazoveš baku i zavidiš drugima na uspehu.

I znaš šta? Baš je dobro da je tako. Jer da si savršena, bila bi nezanimljiva i predvidljiva. Ne bi imala svoj jedinstveni sjaj. I ne bi imala snove ili ciljeve koji žive u tvojoj glavi i srcu, koji te vode kroz život pun čudesa i lepote jer bi ih sve već postigla.

zdravaisretna.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.