6 tipova zlonamernih osoba po Vas
6 tipova zlonamernih osoba po Vas

6 tipova zlonamernih osoba po Vas: Niko nije savršen. Tako niste ni vi, ni vaši roditelji, partner ili partnerka, prijatelji… Bez obzira na to, sigurno u svom životu imate nekog ko je previše otrovan. Ako u sledećih šest tipova prepoznate takvu vama blisku osobu, možda je došao trenutak da se lagano rastajete, i da svako krene svojim putem.

1. Zlonamerna tračara

Ok, da budemo iskreni, svi vole malo da ogovaraju druge ljude. Ali postoji velika razlika između osobe koja će prokomentarisati nekoga, i one koja će bez prestanka govoriti intimne detalje iz ličnih života drugih. Najgore je što je njihov ton uvek osuđujuć i krajnje negativan. Takvu ličnost treba zaobići u širokom krugu, jer je samo pitanje dana kada ćete i vi doći na tapet.

JEZIVO DOBAR PSIHOTEST: Frojdov test otkriva kakva ste osoba!

2. Depresivni mračnjak

Većini kad-tad dođe žuta minuta, pa su u tim trenucima ili depresivni ili mračni. Činjenica je da ne živimo u savršenom svetu, okruženi dugama i jednorozima. Ipak, postoje osobe koje će apsolutno u svemu videti samo negativni aspekat, i isključivo njega propagirati. Pošto stvari nisu uvek tako crne, nije vam potreban neko ko će vas vući sa sobom na dno, posebno kada je sve zapravo u redu.

reklame

3. Nabacivač krivice

Istina je da nismo u stanju da baš u svakom momentu donesemo ispravnu odluku. Potpuno je normalno da čovek nekada pogreši ili loše proceni. I dok je s jedne strane fer da vam neko na to skrene pažnju, s druge strane nastaje problem ukoliko vam prebacuje i nabacuje krivicu čak i onda kada uopšte niste odgovorni. Zato takva osoba ne zaslužuje da se nazove prijateljem.

6 tipova zlonamernih osoba po Vas
6 tipova zlonamernih osoba po Vas

4. Mučenik bez premca

Pasivna agresija je nezgodna osobina, posebno ako je konstantno usmerena ka vama. Ima ljudi koji neprekidno sažaljevaju sebe i svoj život. Njima je uvek najteže, a ističu kako su divni i nepogrešivi. Vrlo je očigledno da je to neko ko će vam crpeti energiju, i pored koga nećete moći u potpunosti da se opustite. Još jedan problem jeste taj da je njihova empatija rezervisana jedino i samo za njih.

Znakovi koji najavljuju karmičku ljubav: Ako ti se ovo dešava, uskoro ćeš sresti srodnu dušu

5. Zahtevni manipulator

Vodite računa kada steknete šarmantnog prijateja koji vam uvek nešto traži. Da, prijatelji su tu da pomognu jedni drugima, ali ako uhvatite sebe da ste samo vi ti koji stalno čini usuge, vreme je da stanete i zapitate se. Niko ne sme da iskorišćava i zloupotrebljava vaše kvalitete isključivo radi ličnog benefita i koristi. Recite zbogom takvim manipulatorima!

citymagazine.rs

loading...