Horoskop i ljubav
Horoskop i ljubav

Horoskop i ljubav: Veza između Blizanca i Raka je nestabilna, dok je jedna od omiljenih kombinacija u zodijaku između Lava i Vodolije. Proverite sa kim se najbolje slaže vaš horoskopski znak…

Biti zaljubljen je tek jedna od faza ljubavnog odnosa, ona narcisistička ali neophodna za učvršćenje veze. Kako sazrevamo, počinjemo prihvatati razlike i prestajemo u drugom da tražimo lik koji smo izmislili.

Ljubav obično počinje zaljubljivanjem, uskakanjem u ludilo neprimećivanja ničega osim predmeta naše zaljubljenosti.

reklame

Ipak, tog ludila se ne bi tako lako odrekli, jer ono nam daje imunitet na prljavštine sveta u kome živimo.

Astrološki gledano, hemija fizičke ljubavi predstavljena je položajima Venere i Marsa u našim horoskopima. Žene se najviše osećaju ženama ako se poistovećuju s njihovom Venerom, muškarci su uglavnom onakvi kakve ih opisuje njihov Mars. U ludu vodu ljubavi obično skačemo na glavu, ne videći nikakve opasnosti.

Ne propustite: ZNAK SA PODZNAKOM: Kompletan horoskop za sve kombinacije

Ponekad neko na vrlo kratko vreme svrati u naš život i učini nam se – zbog te kratkoće – da se radi o nečemu manje važnom. Ali vreme nije jedinica mere za ljubav. Uostalom, kad je o ljubavi reč, vreme uopšte ne postoji. Osoba koja se kratko zadržala u našem životu nas je možda podučila nečemu jako važnom unutar procesa kroz koji smo upravo prolazili.

Jedna američka studija pokazala je da su najsrećnije ljudske grupacije one slobodnih žena i oženjenih muškaraca. Ovo je pomalo zlo žensko podsećanje na društvene okolnosti koje pogoduju čvrstim vezama, naravno, gledano sa stanovišta muškaraca.

Da bi bili upozoreni na još neke razlike u načinima voljenja (iako je svaka veza jedinstvena i neponovljiva, sa svakom osobom smo drugačiji i nikada više ne možemo da ponovimo neku vezu, ma koliko to pokušavali – kao ući u istu reku), podsetimo se kako Sunce u našem horoskopu predstavlja ego, odnosno odrasli deo naše osobe. Saturn je superego ili onaj roditelj u nama, dok je Mesec naše unutrašnje dete.

Stoga su najzrelije i najsvesnije one ljubavne veze koje astrološki predstavlja naše Sunce (odnosno znak Zodijaka u kojem smo rođeni), odnosno one u kojima je Sunce najviše aspektirano planetima iz horoskopa našeg odabranika ili odabranice. Veze u kojima je aktiviran naš Saturn često su vrlo teške i ograničavajuće, u skladu s prirodom ove prekrasne planete, ali su istovremeno i sudbonosne (a time i neodoljive) jer Saturn uvek otkriva nešto od karme koju treba da “odradimo” u ovom životu.

Ne propustite: KAKO SE SLAŽETE U LJUBAVI: Kompatibilnost svih znakova horoskopa

Horoskop i ljubav
Horoskop i ljubav

Najslabiji smo, nesigurni i nestabilni, ali istovremeno i najrazigraniji u vezama u kojima je aktiviran naš Mesec.

Tada je u tu vezu uskočilo ono dete u nama, nemoćno odupreti se, jer kad neko nekom svojom planetom dira naš Mesec ne možemo a da ne reagujemo.

Bez obzira da li se u nama javlja strah, želja za nežnošću, potreba da budemo zaštićeni, naš Mesec ima iskonsku potrebu da pripada nekome.

HOROSKOP: Sa ovim znakovima nema sreće u ljubavi! Ovan ne može sa Devicom, Vaga sa Rakom

Ako je to Ovan to se događa naglo i dramatično, Bik – stabilno i posesivno, Blizanci – nemirno i slobodno, Rak – osećajno i romantično, Lav – toplo i zaštitnički, Devica – oprezno i kritizerski, Vaga – odmereno i ravnopravno, Škorpija – strastveno i do kraja, Strelac – nesputano i megalomanski, Jarac – ozbiljno i kontrolisano, Vodolija – prijateljski ali nikad do kraja, Ribe – sanjalački i bez granica.

NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI

loading...