Ne prati te a stalno ti visi na profilu: Ako želiš da saznaš ko te špijunira na Instagramu, odmah instaliraj jednu od ove 4 aplikacije

Koliko puta ste samo pomislili: joooj kad bih barem mogla da saznam (ili još bolje, detaljnije istražim) ko me to sve stalkuje na Instagramu i redovno pregleda moj profil, a pritom me recimo uopšte ne prati. Zamislite samo taj bezobrazluk! I dok će neki odmah prevrnuti očima i sami sebe pokušati da uvere da nisu u toj lejmerskoj kategoriji ljudi, ajmo biti iskreni; sigurno ste to barem jednom onako znatiželjno pomislili i poželeli da saznate, odnosno dobijete potvrdu – listu svih tih osoba.

Ali, nažalost, u svijetu društvenih mreža to nije opcija. Tačnije, taj podatak crno na belo nije moguće dobiti, jer se sve društvene mreže od toga ograđuju već godinama, naravno, s naglaskom i pojašnjenjem utemeljenom na poštovanju privatnosti svojih korisnika, barem u tom domenu. I iako su nas kroz sve ove godine, počevši još s Facebookom, pa onda preko svih ostalih društvenih mreža kasnijeg datuma lansiranja, raznim pluginovima, aplikacijama i sličnim alatima mamili i nudili upravo tu mogućnost da doznamo ko su ti koji prate naš svaki korak na Instagramu, uz naravno da se pre svega na njima registrujemo, ostavimo sve moguće i nemoguće lične podatke, to se ipak nikada nije dogodilo. Priznajmo, i mi smo tada davno naseli, ali vrlo brzo izvukli pouku, da su takvi alati isključivo bili namenjeni prikupljanju podataka u neke druge svrhe.

I dok su mnogi pokušavali da probiju taj neprobojni sistem i o tome često ushićeno elaborirali kako su u tome uspeli, a naravno nisu, u međuvremenu se ipak pojavilo niz aplikacija koje vam u toj maglovitoj zavrzlami mogu barem malo pomoći, a čime se influenseri već neko duže vreme služe jer su im svi ti podaci prilično bitni.

reklame

Naime, u pitanju su aplikacije koje vam mogu, za početak u free verziji dati podatke, recimo obostranog praćenja, odnosno ko vas ne prati, a da ga vi pratite i obrnuto, ko vam najčešće komentiriše Instagram postove, ko je nešto komentarisao, pa onda nekada kasnije obrisao taj komentar. Unutar spomenutih aplikacija možete tako dobiti i informaciju ko vas je recimo blokirao ili jednostavno odlučio da prestane da vas prati. I iako to sve zajedno zvuči kao da smo na korak do toga da doznamo ko su zapravo naši stalkeri 1/1, opet zapravo nismo, jer ponavljam, ta opcija zasad kao takva ne postoji.

Ali, mi smo uprkos tome odlučili da vam barem malo olakšamo muke i preporučimo 4 besplatne aplikacije na sličnu foru s gore navedenim opcijama izveštaja. A ono što vi možete sami da uradite jeste da ih prođete sve redom i možda nekom svojom internom formulom doznate ono što vas zanima najviše na svetu – ko su ti misteriozni stalkeri koji pod okriljem noći proučavaju i prate vaš svaki potez i akciju na Instagramu.

1. Followers Insight for Instagram app

2. Ig Analyzer: Follower Analysis

3. Who Viewed My IG Insta Profile app

4. Social Plus app

buro247.hr

loading...