ON SE VIŠE NE LOŽI NA TEBE: Muškarci otkrivaju zašto su u dugoj vezi izgubili seksualno interesovanje

Ima li čega strašnijeg od pomisli na to da dugogodišnji partner može u nekom trenutku prestati da te voli? Gubitka ljubavi se ljudi plaše skoro kao i same smrti.

Iako prestanak ljubavi nije neminovnost, suviše je česta pojava da bismo ikada mogli sebe smatrati izuzetkom i verovali da nas tako nešto neće snaći. Na kraju krajeva i sami psiholozi govore o tome da osećanja vremenom blede i da se strast, nakon mnogih godina veze ili pretvori u duboku ljubav i prijateljstvo, ili potpuno nestane.

Jedna zabrinuta devojka se obratila muškarcima na Reddit-u sa pitanjem “Da li vam se ikad desilo da seksualna privlačnost prema devojci sa kojom ste u dugoj vezi prestane? Ako jeste, zbog čega je došlo do toga i da li se situacija može popraviti?”

reklame

Muškarci su otkrili kako je izgledao taj trenutak kada im je delovalo da je ljubav iz njihovih dugogodišnjih veza nestala i zašto je partnerka prestala da ih fizički privlači.

Iako smo očekivali da njihove reči posvedoče o činjenici koliko je ova situacija beznadežna, ipak je bilo više onih koji ulivaju malo nade.

par

Privlačnost dolazi i nestaje u talasima

Jedan muškarac je napisao kako sa svojom partnerkom živi više od 20 godina i da su zajedno prošli kroz sve i svašta – i ružno i lepo. Seksualna privlačnost u njihovoj vezi je dolazila i nestajala u talasima. Bilo je perioda velikog erotskog naboja, kao i dugačkih perioda “suše”, ali privlačnost nikada nije u potpunosti nestala, čak ni u najgorim vremenima. Jednostavno su se u lošim periodima više trudili, a u onim dobrim, jednostavno prepuštali uživanju.

Druge stvari ponekad imaju prioritet nad seksom

U dugim vezama je normalno da se strast rasplamsava i gasne periodično. U periodima kada vas partner ne privlači preterano, jednostavno se bavite drugim stvarima. Međutim, ako seksa nema veoma dugo, onda iskrsavaju problemi, javlja se anksioznost, nesigurnost i strahovi da je ljubav nestala…

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.