dnevni horoskop za 17. oktobar 2018.
dnevni horoskop za 17. oktobar 2018.

Prolazak Crnog meseca (Lilit) kroz znak traje trideset dana. On predstavlja sve tamne segmente naše svesti koji su u stanju da se pojave na površini u trenutku kada smo izazvani do te granice da nas savlada bes i osvetoljubivost. Krajem oktobra, Crni mesec izlazi van znaka Vodolije, a do tada nam nosi značajne promene.

Kada sam gledala godišnju astrološku analizu za ovu godinu, uočila sam nezgodan kvadrat koji je uslovljavao mnogo nezgodnih situacija sa zdravljem, gubitkom posla i novca, opstrukcijom položaja u društvu i sličnoga svima nama, piše  astrolog Ana Dominik Rodić.

Kada sam pre neki dan posmatrala kartu, primetila sam da ulazak Crnog meseca u Vodoliji sugeriše za većinu nas poslednju borbu iz koje treba da izađemo kao pobednici, ili kao potpuno nova, transformisana verzija sebe koja je mnogo jača i sposobnija nego pređašnja.

reklame

Prolazak Crnog meseca kroz znak traje trideset dana. On predstavlja sve tamne segmente naše svesti koji su u stanju da se pojave na površini u trenutku kada smo izazvani do te granice da nas savlada bes i osvetoljubivost. Tako da, ovaj planetoid govori u tranzitnim kartama o tome kako mi držimo pod kontrolom našu mračnu stranu, ali i kako se mračna strana drugih u našoj okolini odražava na nas.

Krajem oktobra, Crni mesec izlazi van znaka Vodolije, a do tada nam nosi značajne promene. Naime, Crni mesec predstavlja invertnu sliku pravog meseca u odnosu na Zemlju, baš kao što naše emocije postaju maligne i potpuno drugačije ukoliko smo pod uticajem besa i osvetoljubivosti.

Crni mesec u Vodoliji nam za pripadnike ovog znaka obično donosi njihovu borbu sa segmentima svesti koji ih ocrnjuju i zatvaraju. Zavisno od momenta kada ova astrološka tačka preklopi njihovu poziciju Sunca, Vodolije bi trebalo da osete da je njihov karakter u senci te da njihova samoinicijativnost strikno zavisi od toga koliko će biti sposobni da se izbore se sa svojim egom.

Ovaj proces je zaista iscrpljujući za pripadnike ovog znaka, jer Vodolija je vođena Uranom i ne trpi tamu i momente u kojima ne može da bude slobodna, ali nakon ovog procesa će se sigurno osećati slobodnijima i jačim nego ikada u toku ove godine.

Kada već spominjem uticaj Crnog meseca na znakove, treba istaći da će znak Lava biti taj koga će pogađati osećanja nastala pod uticajem razočarenja, a samim time će to biti odlična podloga da se ova osećanja transformišu u veliku potrebu da se osvetoljubivost i bes drže pod kontrolom.

Crni Mesec u Vodoliji do kraja oktobra 2018: 4 horoskopska znaka naročito treba da se paze njegovog uticaja

Slično važi za Strelca i Ovna, ali Lav će najviše osetiti ove promene. Savet u skladu s ovom situacijom je da treba pod velikom kontrolom da drži ove divlje i mračne nagone, jer na samom kraju ćemo postati jako veseli i ponosni na sebe. Ukoliko ne budemo držali ove nagone pod kontrolom, naša sreća i zadovoljstvo na kraju neće postojati.

Kada se pogledaju aspekti koje Crni mesec gradi s drugim planetima, period tranzita ove tačke nam ostavlja na raspolaganju logički rad i delo, te rad na ženskom konceptu discipline. Dakle, govorim o disciplini koja je shodna ženama. Ona se ogleda kroz jasan rad na detaljima koji kad ne bi bili usmereni pravilno, čitava situacija bi bila veoma haotična. Do kraja će jako teško biti održati ovakav tip discipline. To se može povezati s nedavno formiranim kvadratom i njegovim lošim uticajem.

Prekidom njegovog uticaja, potrebno je vreme da se situacija vrati na jedan nivo preko kog se može vršiti ponovna izgradnja situacije u kojoj se nalazimo na bolje.

Kako bude situacija išla više ka rešenju, mi ćemo imati utisak da je zapravo suprotno. Razlog tome će biti spontano stvaranje kvadrata s Merkurom, što će remetiti logiku.

U tom periodu, svakako, postojaće i povoljan uticaj Meseca na Crni mesec, pa ćemo lako moći da osetimo pozadinu svake situacije.

loading...