Ljubavni horoskop od 1. do 15. aprila 2019

Situacije kada određena karakteristika žene počinje da menja muškarčevu sliku o samom sebi

Inteligencija je seksi, s tim se slažu muškarci i žene. Svako će reći da bi radije imao inteligentnog partnera, nego malo manje inteligentnog. Ipak, prema novom istraživanju, u trenutku kad muškarac upozna inteligentniju ženu od sebe, povlači se i interes za nju se drastično smanjuje, piše 24sata.hr.

Istraživanje objavljeno u časopisu Personality and Social Psychology Bulletin pokazalo je da muškarci preferiraju pametne i sposobne žene, ali samo u teoriji.

reklame

Studija nazvana “Udaljenost povećava privlačnost”, usredsredila se na to kako bi činjenica da je neko fizički nedostupan mogla da utiče na našu pristrasnost prema različitim osobinama neke osobe.

Testiranje je sprovedeno među muškarcima koji je trebalo da ocene koliko ih privlače inteligentne žene koje su fizički udaljene od njih.

Muškarci su ocenili najpoželjnijim karakteristikama kod potencijalne partnerke one koje su bile razvijenije ili jače od njihovih, na primer inteligenciju.

Kad su naučnici doveli te žene na upoznavanje s muškarcima, muškarci su promenili mišljenje. Privlačnost i želja za inteligentnom ženom se naglo smanjila, a muškarci su umesto privlačnosti, osećali nelagodu…nastavak na sledećoj stranici…

loading...