kako da se izboriš sa njenom porodicom
kako da se izboriš sa njenom porodicom

Ah, tast i tašta. Uvek je tu neki problem sa njima, zar ne? A da ne pominjemo svastike i njenu braću… Vrlo mali broj ljudi se slaže sa porodicom svoje partnerke, čarke i zamerke su nažalost mnogo češća pojava. Što Vaš slučaj ne bi bio drugačiji?

Pripremili smo kraći vodič koji će Vam pomoći da se izborite sa njenom porodicom mnogo jednostavnije i koji će Vam olakšati da nađete zajednički jezik, i ko zna, možda čak postanete i dobri prijatelji.

1. Budite jasni i uvek kažite šta želite

Da li imate osećaj da Vas partnerkina porodica jednostavno nekako pregazi? Kao da ih nije briga šta želite i samo prečuje Vaša mišljenja i jednostavno odluči šta će se sledeće dešavati potpuno samostalno. Ali to se dešava samo zato što dopuštate.

reklame

Verovatno misle kako Vam čine uslugu i zaista veruju da Vam žele samo najbolje a Vi se trudite da budete fini i ne suprostavljate se, već dosta neodlučno mrmljate da „biste više voleli stvari na ovaj način.“

kako da se izboriš sa njenom porodicom
kako da se izboriš sa njenom porodicom

Progovorite i recite jasno i glasno šta je to što želite i šta ste odlučili, a zatim stanite iza svoje odluke. Ukoliko Vas gurkaju već više godina, to će isprva biti šok za njih, ali će se na kraju navići.

2. Prihvatite da su drugačiji

Sve porodice su drugačije, ni bolje ni gore, samo različite. Ukoliko ste navikli da radite stvari na jedan određeni način sa svojom porodicom, navike i tradicije druge porodice bi mogle biti potpuni šok za Vas.

Možda Vam njihovo ponašanje bude neprihvatljivo, ali pre nego što donesete konačan sud, uzmite u obzir da se možda Vi još samo niste navikli na sve to.

NE PROPUSTITE: Nedeljni horoskop od 27 januara do 3 februara 2020 godine

3. Odredite granice i utvrdite prioritete

Neke stvari su manje, a neke su više važne. Odlučite sa kojim stvarima nema kompromisa i to jasno stavite na znanje. Imate li bebu kojoj je potrebno da popodne odspava, ali Vaša tašta je odlučila da priredi veliki porodični ručak baš u to vreme.

Stavite na znanje da to za Vas nije opcija u dato vreme, rutina spavanja Vašeg deteta je prioritet. Jeste li navikli da Božićno jutro provodite samo sa njom i sa decom.

Ali Vaš tast želi da svaki praznik budete kod njih? Jednostavno objasnite da su Vaši planovi nešto drugačiji, ali da ćete ih rado posetiti popodne.

NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI

loading...