4. Pažljivo planirajte vreme koje ćete zajedno provesti

Vi biste voleli da provodite više vremena sa njenom porodicom ali samo u teoriji. U stvarnosti, želite da pobegnete daleko, daleko posle samo pet minuta.

Prvo rešenje koje Vam pada na pamet je da jednostavno izbegnete vreme koje ćete provesti sa njenima, ali to naravno nije moguće. Šta kažete da malo promenite stvari?

reklame

Ukoliko se obično družite tako što sedite satima za stolom u trpezariji, raspravljate o temama koje Vas apsolutno ne zanimaju (dok se, naravno, takođe pominju i sve one osetljive teme, poput politike, kako Vam ide traganje za poslom i zašto je deci kosa toliko duga, zar ne bi trebalo da posete frizera?!?), onda je to ništa drugo nego mučenje.

kako da se izboriš sa njenom porodicom
kako da se izboriš sa njenom porodicom

Ali ako pozovete tazbinu na koncert, utakmicu, predstavu ili u bioskop, svi razgovori će biti ograničeni na nekoliko minuta pre i posle događaja. To značajno ograničava prilike da budete upitani za neprijatna pitanja.

NE PROPUSTITE: Nedeljni horoskop od 27 januara do 3 februara 2020 godine

Ako ne uspete i dalje ste primorani na duge nedeljne ručkove, onda se okupirajte nečim. Pomozite da se sto postavi i raspremi, operite sudove, ako treba, ponudite se da povedete decu na sladoled ili do igrališta ili da se igrate sa njima žmurke u bašti. Na taj način ste i dalje tamo, ali ne morate da čujete svaki glupi komentar ili neprimereno pitanje.

5. Ostanite smireni i ljubazni

Znamo, niko ne može da Vas tako izbaci iz takta koliko tašta. Ali ipak je bitno da ostanete smireni i ljubazni. Ovo naravno nije lako, jer ima trenutaka kada ste sigurni da ćete eksplodirati, ali imajte na umu da to stvari neće učiniti nimalo boljim.

 kako da se izboriš sa njenom porodicom
kako da se izboriš sa njenom porodicom

Na kraju ćete biti primorani da se izvinite, čak i ako je ona ta koja je napravila grešku, te ćete platiti visoku cenu sopstvene reakcije.

Ovo naravno ne znači da bi trebalo da ćutite na sve što Vam se uputi, ali je uvek bolje izraziti svoje neslaganje sa poštovanjem. 3 puta duboko udahnite, a zatim ljubazno i jasno kažite sve što imate za reći.

dormeo.rs

loading...