Najbolji komplimenti za ženu
Najbolji komplimenti za ženu

Najbolji komplimenti za ženu: Saveti o tome kako da uputite ženi kompliment koji neće biti napadno laskanje, koji će biti originalan i pre svega iskren, odnose se na to da zapazite i pohvalite njene pokrete, držanje, smeh, sjaj u očima, njen vedar duh, živahnost i originalnost – i to su sve dobri saveti.

Ali, muškarci su vizuelni tipovi i prvo primećuju fizički izgled, pa spontani komplimenti uglavnom glase “lepa si” i “baš mi se sviđaš” ili su upućeni bujnosti njenih oblina.

Sasvim je u redu davati komplimente fizičkom izgledu i lepoti, ali bolje izbegnite hvaljenje njenih grudi i zadnjice, jer su žene na to najosetljivije i verovatno će vaš kompliment shvatiti kao poruku da je suviše debela.

reklame

Jedno istraživanje je pokazalo da žene veoma pozitivno reaguju na komplimente upućene njihovim usnama, pa zato preusmerite svoje pohvale i umesto “baš mi se sviđaju takve grudi” (uzgred, bezlični komplimenti o tome šta se vama sviđa, kod žena izazivaju otpor, jer ih na taj način svrstavate u neki tip, umesto da ih izdvajate kao posebne), recite nešto kao “imaš divne usne”.

Ne propustite: Savet GEJA je najbolji: Evo kako da smuvaš bilo kog muškarca

Iako puno pažnje posvećuju negovanju i šminkanju svog lica i isticanju njegovih najlepših karakteristika, žene češće primaju komplimente o svojim lepim očima, ili one uopštene “lepa si”, a vrlo retko muškarci primećuju njihove usne – odnosno, primećuju ih, ali se prosto ne sete da upute kompliment.

Najbolji komplimenti za ženu
Najbolji komplimenti za ženu

Pokušajte – pohvalite lepotu i oblik usana neke žene, pa ćete videti kako će se te usne odmah nasmešiti (i odmah dodajte “i imaš divan osmeh”).

Ovakav kompliment žena doživljava kao izraz muškog senzbiliteta – istovremeno je bezazlen i drzak – i ona pozitivno reaguje na njega. Čak i ako joj u prvom trenutku niste naročito simpatični ili dopadljivi, ovakav kompliment će je “istopiti” i biće spremna da sa vama proćaska i pruži vam šansu da osvojite njenu pažnju i izazovete interesovanje.

Ne propustite: Da li ga STVARNO voliš: Pročitaj ovo i ne zavaravaj sebe

Kada upućujete komplimente, uzmite u obzir i kulturne razlike – žene iz različitih zemalja, nacija i kultura različito reaguju na komplimente. Jedno obimno istraživanje je ustanovilo da Engleskinje pozitivno reaguju kada se muškarac divi njihovim dugim nogama (vitkim gležnjevima, listovima, butinama), dok Francuskinje, Italijanke i Amerikanke najviše cene kad primetite i pohvalite njihov izuzetan stil oblačenja, kombinovanja boja i lični pečat.

Španjolke vole kada muškarac primeti i pohvali njihovu lepu, bujnu i meku kosu, a Nemice i Kanađanke vole komplimente upućene njihovoj beloj i prefinjenoj koži. Ruskinje vole da čuju kako im je sladak nos, a Portugalke vole kada muškarci primećuju njihove uši!

Najbolji komplimenti za ženu
Najbolji komplimenti za ženu

Svakako nećete pogrešiti sa kombinacijom ovih komplimenata, ali obavezno pomenite njene senzualne usne (pune, meke, zamamne, okrugle, slatke i nasmešene), da vidite kakvu ćete reakciju izazvati.

Ne propustite: To je samo kres kombinacija: Zaboravi na romantiku, to je ipak samo seks

Jednom kada dobijete osmeh, led je probijen i možete da uspostavite komunikaciju i da nastavite da se udvarate. A tada primetite i njen glas i držanje i način na koji sklapa rečenice, duhovitost i odmerenost, kao i to da zrači nečim posebnim – to će svaku ženu uveriti da je na vas ostavila utisak.

man.wannabemagazine.com

loading...