Zašto si sama, što se ne udaš i kad ćeš da rodiš? Sloboda očigledno bode oči, a to te najčešće pitaju oni koji ni sami nisu sigurni u izbor koji su napravili

Zašto si sama? Što se ne udaš? Kada ćeš da rodiš?

Koliko puta ste bile bombardovane ovakvim pitanjima koja su postala toliko otrcana da je na njih suvišno davati bilo kakve odgovore.

Što se više trudite da obrazložite svoj stav ili razloge samo vama znane biva samo gore. Jedno je sigurno da mi se pri takvim pitanjima diže svaka dlaka na glavi, a posebno od one čuvene „vreme ti je“ kojoj treba posvetiti posebnu pažnju.

reklame

Ubiše vas babe, strine,tetke, a ponajviše komšinice, pa čak i sami poznanici koji se drznu da upitaju tako nešto. To je isto kao kad bih ja pitala: Kako u braku? Kad će prinova? Jesi li srećna?

Ako nemaju šta pametnije da pitaju, a za takva pitanja vreba se svaka prilika, ne moraju ni to, bolje je jer zvuči suviše besmisleno posebno za vreme u kome smo se nevoljno zadesile. Raznoraznih pitanja takođe nije pošteđena ni muška populacija koja solira.

S obzirom da živimo u 21. veku granice za mnoge stvari su se pomerile i to rapidno, a samim tim i vreme za donošenje veoma bitnih i nimalo bezazlenih životnih odluka ( brak nije igrarija kako ga danas uglavnom doživljavaju i prave sprdačinu od njega). Stvari se prosto nameću, a ti si tu da se izboriš koliko je moguće.

Ono što je činjenica jeste da je ljudima uvek bilo draže da gledaju tuđa posla nego svoja, a kada bi samo mali deo te energije usmerili na sebe možda bi im život bio kvalitetniji, no treba se potrošiti, a ovako je lakše presipati iz šupljeg u prazno.

Zašto si sama, što se ne udaš i kad ćeš da rodiš? Sloboda očigledno bode oči, a to te najčešće pitaju oni koji ni sami nisu sigurni u izbor koji su napravili

Lepo je kad nađeš svoju drugu polovinu i osnuješ porodicu ali ne po svaku cenu, misleći na one koje su se udale samo da se udaju i skinu skalp sa glave, tako valjda smatraju da su društveno prihvatljivije, a jest΄da je društvo napravilo taj zajeb.

Takve se najviše i odvaže da vam sole pamet o tome šta je ispravno a šta ne. Naravno udaju se i iz ljubavi što je najdivnija stvar, a ne reda radi.

U svakom slučaju u svemu ovome jedino mogu da razumem roditelje koji se brinu jer ih je strah da ćeš ostati sama, a strah je najgori neprijatelj. Vođen njime čovek pravi greške koje za sobom mogu da imaju dalekosežne posledice. Nije niko lud pa da ne zna da vreme neumorno leti i da godine prolaze.

Pa neka, nikad se i ništa nije moglo na silu. Mada možda neko i da pošto ima dobar želudac iliti želučanu kiselinu da svari onoga koga ne voli ili ne voli toliko. Zamislite tek tog pakla od života, greota. ..“Nije ljubav sve što vidiš zato pazi kome zavidiš“.

loading...