Nadam se da ćemo posle dužih analiza moći da budemo malo precizniji kako i na koji način ova sredina deluje „srećno“ na ljude. Ova istraživanja nemaju nikakvu vezu sa gatarama, vračarama i sličnim pojavama već se naslanjaju na istraživanja velikog naučnika Nikolu Teslu koji je imao svoje teorije o postojanju jednog takvog mesta. Iskreno, kada sam video skicu i shvatio da je u pitanju Grad Niš, setio sam se da sam ovde imao izuzetno mnogo uspeha u terapijama tako da sam odmah odlučio da dođem ovde i nema novca koji bi me u tome sprečio. Za dolazak u Niš sam imao podršku nekoliko naučnih istraživača, a najviše mi znače reči profesora koji ispituje uticaje magneta, Kena Baklana – priča Špirić.
O takozvanom “kosmičkom levku” (vidi sliku) se, kaže Špirić, maltene ništa ne zna u javnosti.

Nije mi prijatno ako neko kaže da ja od ovog istraživanja imam neke koristi jer ja tu ne vidim novac. Ja živim udobno u Australiji, radim terapije i nije mi potrebno da sebe izlažem bilo kakvim egzistencijalnim rizicima, ali ovo je toliko intrigantno da sam morao da sednem u avion i odmah dođem u Niš kako bi započeo da istražujem – istakao je Špirić.
Špririć je dodao da sledeće nedelje dolazi jedan američki istraživač kako bi počela merenja.

reklame

U mnoge stvari se ne razumem, ali znam ko zna tako da će jedan po jedan naučnik dolaziti u Niš iz zemlje i inostranstva kako bi ispitivali zemljište, magnetni elektricitet, elektromagnetne talase i sve drugo što je potrebno kako bi dokazali das se baš na ovom parčetu niške zemlje nalazi mesto gde talasi “jure” u odnosu na druge delove zemljine kugle. Sigurno, o svim zaključcima ću da obavestim Vladu Srbije jer ovo nije moj privatni projekat već nacionalna stvar – napominje ovaj rođeni Sarajlija.

juznevesti.com

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.