Noćas lezite goli da spavate, Šta znači sanjati da varaš partnera?

Da li ste znali da u proseku samo osam odsto populacije spava golo?

Svakako da je ovakav način spavanja stvar navike, ali prema pisanju Huffington Post-a postoje prilično dobri razlozi zbog kojih ne bi trebalo da se ustručavate da u krevet odete bez ijedne stvarčice na sebi.

SPAVAĆETE BOLJE

Pižame i spavaćice često mogu da dodatno podignu telesnu tempearturu, zbog čega se znojimo, okrećemo i nemamo dovoljno kvalitetnog sna. Radije se odlučite za tanji ili deblji prekrivač ili jorgan, u zavisnosti od godišnjeg doba.

reklame

KOŽA-NA-KOŽU KONTAKT ĆE VAS DODATNO OPUSTITI

Ako delite krevet sa partnerom, onda postoje brojni benefiti zbog kojih bi trebalo da spavate goli. Možda deluje čudno, ali kontakt kože na kožu snižava krvni pritisak, smanjuje nivo stresa i čini vas srećnijim.

MOŽDA SE PONOVO ZALJUBITE U SVOG PARTNERA

U istraživanju iz 2014. dokazano je da Britanci koji spavaju nagi sa svojim partnerima u krevetu imaju čvršće i srećnije veze i brakove. Čak 57 odsto ispitanika prijavilo je da su u srećnim vezama, dok je 48 odsto onih koji spavaju u pižamama takođe naglasilo da su srećni sa svojim sadašnjim partnerom.

Spavanje bez odeće obično znači više seksa, a poznato je da su veze u kojima partneri češće praktikuju seks, stabilnije i zdravije.

OSETIĆETE SLOBODU

Da, baš tako. Ako niste probali, onda ne možete ni da znate koliko vas ovakav način spavanja oslobađa. Ako ste probali samo jednom i niste sigurni da vam se dopalo, dajte sebi vremena da se priviknete. A onda kada upoznate sve čari „prirodnog spavanja” nikada više nećete poželeti da uskočite u pižamu.

Huffington Post&S.J. / zena.blic.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.