obasipa vas komplimentima

Engleski pisac i novinar Troj Stoungking rešio je da sa svetom podeli male tajne uspešnog braka, jer sa svojom suprugom živi u skladnom odnosu već 25 godina

U svakoj vezi nijedna osoba ne bi trebalo, ni u jednom trenutku, da posumnja da nije voljena. Ako smo svesni te činjenice, svako malo ćemo svojim delom, rečima ili najobičnijim zagrljajem, potvrditi našu ljubav i privrženost partneru. Zaključak je jednostavan: srećan brak je moguć samo ako je svaki partner srećan.

Troj Stounking je pisac i novinar koji  smatra da je tokom više od 25 godina braka shvatio snagu “malih stvari”. “Nisam uvek savršen, znam da pogrešim, ali uvek pokušavam da budem dobar suprug”, ističe Troj. On je vođen upravo pravilom da njegova supruga nikada ne bi trebalo da ima ni najmanju sumnju da je voljena. Ovo su njegovih 11 bitnih stvari koje redovno radi i koje usrećuju njegovu ženu, a vi sami izvucite pouku.

reklame

Obavljam jednostavne kućne poslove

Jutros sam ispraznio mašinu za sudove, ona je zbog toga bila zahvalna. Često joj pomažem s rubljem i napravim krevet.
Jednostavni poslovi pokazaju joj da se brinem o tome da se u našoj kući oseća što prijatnije.

Usresređen sam prvo na njene potrebe

Uvek je pitam što ona želi da jede za večeru, ne namećem joj svoje predloge. Na taj joj način pokazujem da poštujem njene potrebe.

donut-791837_640

Slušam bez upadica

Kad ona želi nešto da podeli sa mnom, ja sednem i slušam. Ponekad joj postavim pitanje kojim je navedem da uđe dublje u svoje misli i emocije. Ne pokušavam da rešim problem, osim ako mi ne traži. Zeznuo sam nekoliko puta dok nisam ušao u naviku da je samo slušam. Žene često žele da razgovaraju kroz osećanja, dok muškarci žele da ponude brzo rešenje. Ponekad to i nije ono što ona želi. Samo slušajte, s vremenom ćete već shvatiti i sami.

Uvek sam nežan prema njoj

Moja žena nikad ne čuje povišene tonove. Ne boji se da bih joj ikada pretio. Previše je volim da bi bio prema njoj bio išta drugo osim nežan. Kada se ne slažemo oko nečega, ne dozvoljavam da moje emocije preuzmu kontrolu nad mojim rečima i postupcima. Uvek se setim koliko mi znači.

Koristim nežne reči i reči zahvalnosti

Izgovaranje i ponavljanje lepih riječi postane vam navika. Kad se obraćam svojoj ženi, potrudim se da ona čuje koliko mi puno znači. Nikome drugome u životu ne pokazujem jednaku privrženost.

sunset-1102543_640

…nastavak na sledecoj stranici…

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.