PUDER TI VIŠE NEĆE TREBATI: Uz ove savete i trikove imaćeš svež i blistav ten

Seks za njih može da bude samo seks. Deo mozga koji povezuje levu i desnu hemisferu kod muškaraca je 12 posto manja nego kod žena. Naučnici su takođe otkrili da kanal kojim se vrši razmena informacija između leve i desne hemisfere kod muškaraca sadrži do 30 posto manje konektora nego kod žena.

 

Ove značajne anatomske razlike razlog su zbog kojih se muškarci teže snalaze u obavljanju više stvari istovremeno. Moždana jednosmernost omogućava muškarcima da se intenzivno fokusiraju ili samo na seks ili na ljubav. Za njih seks može biti samo seks, a ljubav samo ljubav.

Zbog čega je muškarcima toliko važno da žena inicira seks?

reklame

Udvaranje je za muškarce prilično rizičan potez, naročito za one osetljivog ega – odbijanje se doživljava kao poraz. U životinjskom svetu, dovoljno je da mužjak, kao inicijativu za parenje, pokaže ženki seksualne organe. Takođe, u životinjskom svetu, ženka ne ismejava mužjaka, ne okreće se i ne izgovara glavoboljom. S druge strane, muškarci se suočavaju s takvim oblicima odbijanja, a godine iskustva uopšte im ne olakšavaju situaciju. To je i razlog zbog kojeg većina muškaraca želi da žena u njihovom životu češće napravi prvi korak.

Štedite novac a ne ljubav

Situacije u kojima on izjavljuje ljubav

Većina ljudi izjavljuje ljubav impulsivno, obično na početku veze, kada su oba partnera pod snažnim uticajem hormona. Za ženu je tipično da počne da ”svija gnezdo” – da kuva svom muškarcu, da primećuje parove s bebama i govori o zajedničkoj budućnosti.

Tipično, to izaziva blagu paniku kod muškarca, koji počinje da žali što je, u naletu strasti, uopšte izgovorio dve magične reči – volim te. Nema povlačenja i on mora delima opravdati svoju izjavu – danas, sutra, možda zauvek. Dakle, osim ako se muškarac ne nada seksu i ako nije preplavljen hormonima, on će pod svaku cenu izbeći izjavu ljubavi.

zdravakrava.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.