Događaji koji slute sreću: Ako stalno lomiš posuđe, radost ti dolazi u kuću!

Ako pomogneš bubi koja se izvrnula na leđa da se okrene i ode, sedam si svojih greha okajao, piše atma.hr

U raznim narodima, pa tako i kod nas, još iz drevnih vremena zadržalo se mnogo tzv. predskazanja koja se danas uglavnom smatraju praznoverjem.

Znamenja odnosno predskazanja su oduvek privlačila pažnju astrologa, religioznih sledbenika i znatiželjnika, ali njihovo istinsko tumačenje nije tako lako. Zašto prelazak mačke preko ceste i prelet vrane s leve strane donose nesreću, je li uvek tako i pod kojim okolnostima?

reklame

Jedno od objašnjenja nalazi se u drevnom vedskom spisu Šrimad Bhagavatamu: naša materijalna stvarnost i percepcija sveta pomoću mirisanja, gledanja, probanja itd. postupno se razvija iz suptilnog stanja uma u grubu stvarnost kad duša pomoću ega unese svoju svesnost u materijalnu energiju.

Zato i stoji izjava da je materijalno postojanje vrsta sna. U snu, početak noćne more prate znamenja nepovoljnih situacija. Isto tako, naša stvarnost ukazuje na početak karmičke noćne more i to pomoću nepovoljnih znamenja ili pojava. Određene suptilne misli ili događaji postupno vode do grubih rezultata.

Sve počinje od percepcije. Povoljne energije u vrlini donose povoljne rezultate, a one u neznanju i tami donose negativne rezultate.

Mešanjem takvih odlika postupno se ogleda određeni događaj, ali pre toga nastaju simptomi, kao što kod tela – pre nego što oboli – dolazi do određenih znakova.

Shvaćanje znakova iz prirode zahtijeva određenu intuiciju. Kako sve to funkcioniše može se videti na sledećem primeru. U Indiji postoji gušter koji se zove tiktik, jer ispušta takav zvuk. Ako se začuje tokom razgovora, onda se ono što je zadnje izgovoreno smatra istinom…

…nastavak na sledećoj stranici…

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.