Brak je zajednica koja traži puno truda i odricanja. Upravo zbog toga, vrlo je važno da budete spremni i sigurni u svoju veliku odluku. Ali kako znati kada si zaista spreman za brak? Postoje tri pitanja koja pre ulaska u brak treba da postavimo sami sebi, a vaši iskreni odogovori će vam otkriti sve

 

1. Je li vam sreća vašeg partnera najvažnija?

Želite li da saznate tajnu srećne veze i braka? Ona postoji kada oba buduća supružnika sreću svoga partnera stavljaju ispred svoje.

reklame

U ovoj tezi ne postoji nikakva filozofija niti duboka poruka već činjenica da dve osobe jedna drugu žele da učine srećnom. Zašto bismo ikada želeli da napustimo osobu koja je svoj život posvetila tebi i tvojoj sreći?

par

2. Zašto volite partnera?

‘Zato što ga jednostavno volim’ najgori je odgovor koji sebi možete dati. Ako je vaš odgovor takav, znači da emocionalno još uvek niste spremni za brak i da još uvek ne razumete značenje ljubavi.

Suprotno uvaženom mišljenju, leptirići u stomaku i ushićenje koje osećate prema partneru na početku veze ne predstavljaju ljubav i oni će s vremenom nestati. Ali to ne znači da je i vaša ljubav nestala, već da je ona tek tada isplivala na površinu.

par

Ako vas partner čini srećnom osobom, na vama je da sebi otkrijete zašto i tek tada ćete biti sigurni jesu li vaša osećanja i namere iskreni.

3. Jeste li spremni na život u kojem ćete nadopunjavati jedan drugoga?

Život u zajednici drugačiji je od onog koji ste vodili pre braka. Pitanje koje ebsi morate postaviti glasi – hoće li život kakav želite da vodite, koji vas usrećuje i koji osećate da morate da vodite biti takav i u braku?

Drugim rečima, jesu li planovi i način života vas i vašeg partnera isti i jeste li spremni na kompromise. To mogu biti manje životne stvari poput gde ćete živeti, ali i mnogo veće poput one o planovima oko dece i religijskih stanovišta.

Najbolji način da odgovorite na ovakva važna i velika pitanja je razgovor s partnerom. Ako se pre braka ne slažete oko bitnih životnih odluka, kada izgovorite sudbonosno ‘da’ to se neće promeniti preko noći već se problem može samo pogoršati.

zadovoljna.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.