Mudrost starih žena razvijala se tokom vekova života i ljudskog iskustva – i dok su sada neka od njih dokazana putem moderne nauke da su samo sujeverja, neka od njih imaju zaista pravu naučnu podlogu. Predstavljamo vam 11 istinitih bapskih priča za koje je nauka dokazala da su tačne i mogu vas iznenaditi.

1. Pileća supa kao lek

Svi smo čuli od baka da kada se prehladite treba da jedete pileću supu. Ispostavilo se da ima neke istine u tome. Iako vas pileće supa neće u potpunosti izlečiti od prehlade, ona će ublažiti neke od simptoma. Naučnici su otkrili da pileća supa stvarno može da smanji upalu usporavanjem aktivnosti belih krvnih zrnaca koji su odgovorni za izazivanje upale. Tako da, samo napred – jedite supu…

RITUAL ZA LJUBAV: Ako želiš da se udaš, uradi ovo večeras na BOGOJAVLJENJE!

2. Dug i naporan porođaj – biće dečak!

reklame

Ovo je istina – nauka je dokazala da dečaci zadaju majkama više bola tokom porođaja nego devojčice. Irska studija iz 2003. godine dokazala je da žene koje rađaju bebe dečake imaju veće šanse da “nalete” na komplikaciju tokom porođaja, što dovodi i do većeg broja hitnih carskih rezova.

Baba Vangla otkriva magiju sna: Šta znači sanjati SNEG

Zašto? Studija sugeriše da je to zato što su dečaci uglavnom veći i teži nego devojčice – i imaju veće glave.

apple-18302_960_720

3. Jedna jabuka dnevno drži vas dalje od doktora

Da, da svi znamo da voće treba da jedemo svaki dan i da to je dobro za naše zdravlje. Ali jabuka? Na dan? Izgleda da ova bapska priča nije izmišljotina, zapravo je potpuno tačna. Studija iz 2013. godine pokazala je da kada bi svi ljudi iznad 50 godina u Velikoj Britaniji, jeli po jednu jabuku na dan, oni bi zapravo sprečili ili odgodili 8.500 srčanih i moždanih udara svake godine. Dakle, jedite jabuke.

NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.