4. Čokolada oslobađa predmenstrualnih grčeva

Ispostavilo se da ona čokoladna žudnja koju imate pre nego što vam počne ciklus nije to samo da bi pokopala vašu zdravu ishranu. Žudnja se zapravo dešava iz fizioloških razloga. Studije pokazuju da čokolada sadrži hranljive materije i antioksidante kao što je anandamid, što može da ima smirijući efekat i drži anksioznost i raspoloženje u balansu. Dakle, ne morate da osećate krivicu zbog te dodatne kockice čokolade, ali ne preterujte!

VEROVANJA U PRESTUPNOJ GODINI: Evo kako da izbegnete baksuz

5. Vruće kupke oštećuju spermu

reklame

Ako vi i vaš partner pokušavate da napravite bebu, onda se potrudite da vaš muškarac ne koristi tople kupke pre samog odnosa. Iako bake znaju za to vekovima u nazad, nauka je tek sada to dokazala. Naučna studija iz 2007. godine pokazala je da muškarci kojima je sperma testirana nakon što su 30 minuta proveli u toploj kupki su imali veoma loše rezulatate, a odricanje od tople vode je poboljšalo produkciju spermatozoida. I zato ako planirate prinovu što dalje od vrućeg tuša.

devojka

6. Žgaravica u trudnoći je znak da beba ima puno kose

Ovo ste sigurno čuli, čak i ako još uvek nemate decu, jer gotovo da ne postoji starija žena koja u to ne veruje.

Baba Vangla otkriva magiju sna: Šta znači sanjati SNEG

Ovaj mit su potvrdili i lekari iz Džon Hopkins bolnice u Baltimoru. Oni su sproveli istraživanje ne bi li u potpunosti pobili ovo verovanje, ali su otkrili sasvim nešto suprotno. Oni su sami bili iznenađeni rezultatom koji je govorio da povećan nivo hormona koji izaziva žgaravicu u stvari uzrokuje rast bebine kosice.

NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.