Ako si singl i tražiš potencijalnog partnera, verovatno ti ime aplikacije Tinder nije strano.

 

Traženje dečka online može biti divno iskustvo, ali može postati i jako frustrirajuće. Kakva će ga slika privući? Šta će ga odbiti? Koje su to fizički kvaliteti (ipak govorimo o prvom, fizičkom utisku) koje će ga naterati da ti se javi? Nauka ima odgovore na sva ova pitanja.

reklame

Stranica Romancegolas odlučila je da se ozbiljno pozabavi ovim pitanjima pa je njihov tim skupio 600 profilnih slika iz Pariza, Londona, Hamburga i Berlina kako bi bolje razumeli upravo to – kakve slike na online profilu generišu određene reakcije. Za početak, u slučaju Tindera se pokazalo da 54.3 posto žena dobije pozitivnu reakciju na svoju sliku, a muškarci su nešto lošiji – samo 35.3 posto žena odluči da je frajer na slici prihvatljiv materijal za početak komunikacije.

Istraživanje je dovelo i do ovih zaključaka:

1. Fotke automobila su grozne, fotke restorana prolaze

Žene koje u profilu imaju sliku restorana prolaze mnogo bolje od onih sa slikom u autu (62 posto vs. 26.1 posto). Slike s restoranom imaju 59.3 posto veću šansu da će dovesti do direktne poruke, a slike s autima rezultiraju porukom u samo 25 posto slučajeva.

DA NIKADA NE POSETITE SRBIJU

2. Slika celog tela prolazi, a grupne slike baš i ne

Oko 58.4 posto muškaraca pozitivno će oceniti ženu koja je sama na slici, a njih 55.3 posto će i poslati poruku. Ako se na slici vidi celo telo, šanse za pozitivnu ocenu su 66.4 posto, a njih 60.2 posto dobija i poruku.

3. Osmeh je pun pogodak

Ne košta ništa, a vredi puno, pogotovo kad je u pitanju pozitivna ocena potencijalnog udvarača – žene koje imaju sliku na kojoj se smeše dobijaju 60.5 posto pozitivnih ocena, a šansa da dobiju poruku je 55.3 posto.

Sad kad znate šta funkcioniše, možda nije loše dati šansu nekoj aplikaciji, zar ne?

index.hr 

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.