Naslovna Ljubav AKO TE MUŠKARAC OVAKO GLEDA, VOLEĆE TE DO SMRTI: Psiholog otkriva kako...

AKO TE MUŠKARAC OVAKO GLEDA, VOLEĆE TE DO SMRTI: Psiholog otkriva kako muškarac gleda ženu koju voli

28966
PODELI
Dnevni horoskop za 28. septembar 2017
Dnevni horoskop za 28. septembar 2017

Sigurno je da su ovi odnosi daleko složeniji i raznovrsniji nego što sam ih ja ovde prikazao, samo na osnovu površnog „pogleda“ muškarca na ženu

Posmatrajući godinama (kao psihoterapeut), a i samog sebe ispitujući, kako muškarac najčešće gleda ženu, otkrio sam sedam mogućih tipova muškaraca – ističe Vladeta Jerotić. Da pokušam da ih prikažem i donekle objasnim:

Nežan pogled (i duže gledanje) muškarca na ženu, verovatno je najpoželjniji jer je najbliži onom idealu muškarca koji očekuje da kroz gledanje (duže gledanje!) jednog lepog dana vidi ženu. Ovo je prilika da je muškarac zavoli, i, možda, trajno voli (eto srećnog braka!).

.

Nežni (prvi) pogled muškarca na ženu, ukazuje na srećno provedeno rano detinjstvo sa majkom koja je volela i muža i dete, i bila voljena.

Pročitajte i  MOŽEŠ DA MU VERUJEŠ 100 POSTO: 7 znakova da te on ne laže niti će te slagati

Sažaljiv pogled muškarca na ženu, otkriva nam muškarca osećajnog i sažaljivog, koji je upravo tako, od ranog ili poznijeg detinjstva, posmatrao svoju majku, tip mučenice (nekad istina i samomučenice), kinjene na razne načine od muža (njegovog oca), možda i od njene ili od njegove porodice. U slučaju braka sa takvom ženom (kao što je bila njegova majka), dve su mogućnosti česte.

Pročitajte i  ČEKA VAS LEPA ZAJEDNIČKA BUDUĆNOST: Ovo je jasan pokazatelj da će vaša veza uspeti

Ili će se muž pretvoriti vremenom u svoga oca, preko poznatog i raširenog mehanizma „identifikacije sa agresorom”, ili će istinski i samosvesno ispravljati (i možda ispraviti) loše očevo ponašanje prema majci, voleći svoju ženu takvu kakva je („mučenički tip žene”, koja ipak više pati, nego što uživa u patnji); u najboljem slučaju, voleći je, ispraviće je i približiti tako tzv. normalnoj ženi…

…nastavak na sledećoj stranici…


Inicijalizacija u toku...