U svom nastojanju da osvoji ženu, muškarac će često ignorisati osnovna pravila zavođenja kako bi skratio put do cilja. S druge strane, žene doživljavaju zavođenje kao oblik provere potencijalnog partnera, bez ugrožavanja njegovog dostojanstva i ličnih vrednosti. U nastavku su osnovna pravila škole zavođenja.

 

Budi realna

Svedi očekivanja na razumnu meru. Očijukanje je zabavno, ali samo ako mu ne prilaziš isuviše ozbiljno.

Budi pristupačna

reklame

Opusti se i dozvoli svojim usnama da se nasmeše. Upotrebi govor tela, pokaži da ti je prijatno i da si samouverena. Ne postoji ništa zbog čega bi trebalo da budeš nervozna.

Pročitaj njegov govor tela

Kada se upustiš u zavođenje, govor tela je često jedini činilac koji upućuje na to je li ta osoba zainteresovana za tebe. Lako se može dogoditi i da pogrešno protumačiš signale, pa zato budi oprezna.

par

Uspostavi kontakt očima

Ali samo na trenutak-dva. Nemoj da žuriš. Uputi i jedan dugi, zatim letimičan pogled, nasmeši se očima, a zatim polako pogledaj u drugom smeru. Ako vratiš pogled i primetiš da gleda prema tebi s namerom da susretne tvoj pogled, onda je očigledno da je zainteresovan za očijukanje.

Uspostavi komunikaciju

Ako ga ne poznaješ od ranije, dovoljno je da kontakt započneš nekim neobaveznim razgovorom. Možda je najbolji način jednostavno promatranje koja završava pitanjem. “Lep dan, zar ne?” ili “Ovo mesto je baš dobro, je li?”. Nije važno šta tačno govoriš nego da uspostaviš komunikaciju. Ukoliko naiđeš na ljubazan odgovor, nastavi konverzaciju.

NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.