seks faza
seks faza

7 seks faza u životu svake žene: Kako se menja život svake žene, tako se menjaju i njene seksualne potrebe. Promena životnog partnera je ključan okidač seksualnih promena, ali ne i jedini. Zaokupljenost životnim obvezama može smanjiti ustaljenost tvoje ličnog i seksualnog zadovoljstva. Kada sebi postaviš prioritete i znaš šta želiš u životu, lakše ćeš ostvariti svoje želje.

Seksualno zadovoljstvo zavisi od tvoje sigurnosti!!!

Adolescentska faza

Ova faza nema apsolutno ništa s tinejdžerskim godinama, ali podrazumeva strast i ljubavnu opčinjenost, što izaziva vrtoglavicu i naglašeno javno iskazivanje nežnosti. Kod nekih žena ova faza nastupi tek u kasnim dvadesetim godinama života, kad sretnu pravog muškarca (često tada gube nevinost) i proživljavaju sve manifestacije lude zaljubljenosti, uključujući javnu razmenu nežnosti i česte seksualne odnose.

Pogledaj me

Ponekad je ovo iznenadna spoznaja: ”Hej, pa ja sjajno izgledam!” Šta god da je razlog tome – fotografija na kojoj izgledaš kao filmska zvezda, višemesečni trening s očiglednim rezultatima, neprekidni komplimenti okoline… Odjednom osećaš potrebu da te drugi primete. Počni da ističeš figuru i lice šminkom i garderobom. Zbog takvog stava menja se tvoje raspoloženje, a seksualni život postaje dinamičniji. Novostečeno ili ponovno otkriveno samopouzdanje ne donosi samo više uspeha u životu, već i viši nivo zadovoljstva u seksualnom životu. Oslobađanje od blokade koju donosi nesigurnost i nezadovoljstvo fizičkim izgledom – omogućava ti da se fokusiraš na svoje i partnerovo zadovoljstvo.

Novi korak

reklame

Ova faza obično nastupa kad si dugo s partnerom, pa se uzbuđenje počinje stišavati… A onda, zahvaljujući novoj pozi, realizaciji neke seksualne maštarije ili nekom neočekivanom preokretu u krevetu, strast se ponovno budi. Nužno potrebno osveženje u dugoj vezi u kojoj postoji ljubav može biti odlazak na neko novo mesto (na odmor), neobično iskustvo, intrigantna seksualna scena iz filma, upotreba intimnih-igračaka…

seks faza
seks faza

Kajem se što sam to isprobala

Sigurno si bar jednom odlučila – jer si to želela ili na nagovor partnera – preći svoje granice i isprobati nešto smelo i pomalo zastrašujuće, a onda se pokazalo da to nije bila dobra ideja.

Ne propustite: Njegove seks fantazije ti ne znaš: Ako ga bar malo voliš, saznaj šta ga uzbuđuje

Pa i u tome postoji dobra strana – iskustva zbog kojih se kaješ jasno ukazuju na granice koje nisi spremna da pređeš i pružaju sigurnost da u budućnosti odlučno izraziš svoje potrebe i želje. Isprobavanje novih seksualnih trikova može ti prijati, ali istovremeno služi kao provera da li je nešto za tebe, ili ipak trebaš na to da zaboraviš. Takođe, jako je važno da naučenu lekciju primenjuješ u budućnosti, uključujući i nove emotivne veze.

NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI

loading...