Želiš naslednika? Ako spadaš u OVU grupu muškaraca, imaš veliku šansu da dobiješ sina

0
917
Nije sve ni u punom buđelaru i izvajanim pločicama na stomaku: 11 pomalo neočekivanih muških osobina na koje se žene lože ko lude
loading...

Rezultati su zasnovani na analizi podataka o gotovo 600.000 ljudi i pokazuju da muškarac koji ima više braće ima veće šanse da dobije sina, dok će muškarac sa više sestara verovatno dobiti ćerku.

Pol deteta određuje otac, budući da muškarci nose odlučujući “ženski” X ili “muški” Y hromozom, dok jajne ćelije nose samo X hromozome. Stručnjaci su došli do zaključka da se muškom linijom prenosi za sada neotkriveni gen koji određuje procenat X i Y hromozoma u spermatozoidima, a pretpostavlja se da se taj gen javlja u tri moguće varijante (alela).

Jedna varijanta proizvodi pretežno X hromozome, druga uglavnom Y, a treća nosi približno jednak broj X i Y hromozoma.

Pročitajte i  Sad će i njih početi da pitaju kad misle da se ostvare u ulozi oca: Stručnjaci tvrde, i muškarcima otkucava biološki sat

Ipak, nemojte ovo uzeti zdravo za gotovo, jer dok se beba ne rodi, ništa nije pouzdano. Ne zaboravite da čak i ultrazvučni pregled kojim se može utvrditi pol već 18 do 20 sedmica od začeća ostavlja mogućnost greške od pet odsto, tako da bi možda bilo bolje da se opremanjem dečije sobe sačekate dok se i lično “ne upoznate” sa bebom.

avaz.ba