Tebe je bivši upropastio: 5 znakova da patiš od posttraumatskog stresnog poremećaja zbog raskida

Kod klasičnog PTSP-a je normalno da se sećanja potiskuju, ali kad je reč o PTSP-u nakon raskida, sećanja se stalno vrte u krug • Ovo su znakovi da je tvoja prošla veza na tebi ostavila tragove

PTSP zvuči jako ozbiljno, ali svaka žena koja je ikad prošla kroz težak raskid zna da ne postoji bolji opis za ono što je prolazila. Ovo su znakovi da je tvoja prošla veza na tebi ostavila tragove i da si zbog nje istraumatizovana:

Više nikome ništa ne veruješ

Novi frajer je iskreno zainteresovan za tebe? Ne veruješ mu. Neko ti je dao kompliment? Ne veruješ da to iskreno misli i odbijaš ga. Frajer ti otvoreno kaže da želi vezu? Očekuješ da će te ostaviti čim te još malo iskoristi. Nepoverenje prema ljudima kojima bi trebalo da daš šansu da se dokažu je jasan znak da u nove odnose donosiš prtljag iz prošlosti.

Za sve kriviš sebe

reklame

Za propast veze je retko potrebna samo jedna osoba. Nije najzdravije za sve kriviti svog bivšeg, ali još je gore kriviti sebe za stvari za koje nisi kriva. Život u uverenju da je sve propalo jer ti nisi bila dovoljno dobra jasan je znak da si duboko traumatizovana zbog raskida.

Plakanje ti je normalna aktivnost

Potrebno je dobro se isplakati nakon raskida, ali ako je prošla godina dana, a ti i dalje imaš redovne epizode plakanja, definitivno ti treba pomoć.

Tebe je bivši upropastio: 5 znakova da patiš od posttraumatskog stresnog poremećaja zbog raskida

Osećaš se tupo

Osim plakanja, tu i je osećaj da ne osećaš baš ništa. Otupljenost nam može pomoći da se rešimo negativnih osećanja, ali ona ne bi smela da postane tvoje novo stanje.

Opsesivno razmišljaš o svemu što se dogodilo

Kod klasičnog PTSP-a je normalno da se sećanja potiskuju, ali kad je reč o PTSP-u nakon raskida, sećanja se stalno vrte u krug. Zašto ste raskinuli? Kako se to dogodilo? Šta si mogla da uradiš da se to spreči? Zašto si doživela poraz? Umesto da radiš na tome da kreneš dalje, ovakvim mislima stalno vraćaš traumu u svoj život.

index.hr

loading...