Želiš da ga preboliš što pre? Onda postavi sebi ova 4 pitanja posle raskida i veruj, biće ti mnogo lakše
Želiš da ga preboliš što pre? Onda postavi sebi ova 4 pitanja posle raskida i veruj, biće ti mnogo lakše

Preboleti osobu s kojom ste planirali da provedete ostatak života jedan je od najtežih izazova koje život donosi.

Srećom, raskid je jedna od onih stvari koju vreme zaista leči i koja vas može ojačati i unaprediti u još bolju i snažniju osobu nego što ste ikada bili. Ako ste trenutno u toj fazi, proces oporavka možete same ubrzati ako sebi postavite sledeća pitanja kojima ćete, verovatno, razjasniti neke stvari u mislima i daćete sebi podsticaj da krenete dalje.

“Jesam li preuzimala odgovornost za svoje postupke?”

Preuzimanje krivice kada stvarno jeste bila vaša krivica izuzetno je bitan postupak u svakom odnosu, posebno ako je to bio jedan od problema s jedne ili s obe strane u vezi. To će vam ukazati na nešto na čemu morate da poradite u budućnosti i shvatićete da u svakom odnosu morate biti u potpunosti prisutni i poštovati druge jer, naravno, očekujete da druga osoba poštuje i vas.

reklame

“Je li sve bilo onako kako je trebalo biti?”

Niko i ništa nije savršeno, ali ako same sebi objasnite da jedna zdrava veza ne treba da izgleda onako kako je vaša izgledala, to će vam pomoći da prestanite da tugujete na dnevnoj bazi i da shvatite da vas vaša prava romansa tek očekuje.

“Jesam li poštovala sebe u vezi?”

Vrlo često u vezama počnemo da pravimo kompromise zbog partnera koje nas brzo dovedu do toga da sve činimo onako kako on to želi. Zapitajte se jeste li mislile na svoje dobro, jeste li sebe stavljale na prvo mesto i jeste li poštovale sebe onako kako želite da vas drugi poštuju. Ako je odgovor na neko od ovih pitanja negativan, ubrzo ćete shvatiti da je raskid bio jedini ispravan potez.

“Šta sada?”

Nakon što izgovorite ovo pitanje, shvatićete da je pred vama jedan sasvim novi svet mogućnosti i slobode. Vreme je da prestanete da mislite na prošlost i da otvorite vrata budućnosti, novim hobijima, pustolovinama i raznim stvarima koje će vam “nahraniti” dušu.

index.hr

loading...