ZATO NEMOJ DA SE PITAŠ GDE SU JOJ OČI BILE KAD SE SMUVALA SA NJIM: Lepotice zbog OVOGA biraju prosečne tipove ili gabore za vezu

0
1101

Iako to zvuči prilično površno, naučnici tvrde da lepi ljudi namerno biraju manje atraktivne partnere kako bi se manje trudili oko njih.

Naime, oni koji se smatraju lepšima uvereni su kako će se manje lep partner dodatno truditi da bi ih zadržao dok oni to ne moraju da rade jer je njihov izgled sasvim dovoljan za vezu.

Istraživanje tog tipa napravio je Džošua Oltmans sa Univerziteta u Kentakiju u SAD-u. Pronašao je 73 para koji su bili spremni da učestvuju u istraživanju.

Između ostalog, proučavao je šta svaki partner preduzima kako bi veza bila stabilbna. Neki su prilagodili svoje ponašanje tako da njihov partner ne izgubi interesovanje za njih i potražio nekog drugog, trudili su se oko svega, bili pažljivi itd, piše Psychology Today.

5 razloga zasto ce te ostaviti

Oltmans ih je potom zamolio da ocene fizički izgled svojih partnera. Zatim je to uporedio s njihovim ponašanjem i s time koliko se trude da zadrže partnera.

Pročitajte i  Čik kaži nešto protiv ''prljavih metalika'': Nauka dokazala, hevi metal muzika pomaže kod psihičkih oboljenja

Ispostavilo se da se manje atraktivni mnogo više trude oko svojih partnera jer strahuju da će ih izgubiti, odnosno, uvereni su kako će oni mnogo lakše naći novog partnera.

Osim toga, ako naiđe potencijalna pretnja u vidu muškarca ili žene koji bi mogli da se svide njihovim atraktivnim partnerima, oni koji se smatraju manje lepima znaju da zauzmu stav kako da im žele dati do znanja da je to njihov “ulov” i da nemaju tu šta da traže…nastavak na sledećoj stranici…


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.