Zabole ga baš za tebe: 5 znakova da tvom dečku nije preterano stalo da ostanete zajedno

Ljubav je ponekad vrlo komplikovana.

Dajete sve od sebe, trudite se, pomerate granice svoje kreativnosti, ali na kraju dana se osećate potpuno potrošeno. Nažalost, to što vi punite nečije baterije ne znači nužno da se oni trude da napune vaše. Stručnjak za veze Lesli Edvards ustanovila je pet znakova koji pokazuju da u vašoj vezi nije reč o obostranoj ljubavi već čistom iskorišćavanju s jedne strane.

1. Ne uključuje vas u svoje planove za budućnost

Kada vi razmišljate o budućnosti, automatski govorite “mi” ili “nas dvoje”. Ali, kada vaš partner iskazuje svoje planove, neprestano koristi reč “ja”. Nije mu u planu da vas povede ni na svadbu kod prijatelja, a kamoli da razmišlja o nekim ozbiljnijim poduhvatima koji uključuju i vas. Na trenutak zaboravite na to koliko vi želite da provedete budućnost s njim i dobro slušajte koliko on vas uključuje u svoju.

2. Vi otkazujete svoje planove zbog njega

reklame

Bilo da je reč o sestrinom rođendanu, prijateljičinoj zabavi iznenađenja ili samo izlasku s drugaricama… O čemu god da je reč, vi ste spremne da se ne pojavite samo da biste bile s njim. To se, kako iznosi Edwards, događa zato što smatrate da vam je to prilika koju morate da zgrabite jer ne znate kada ćete ponovo imati priliku da budete nasamo sa svojim partnerom. Ako se pronalazite u ovome, budite jake i odgodite vi njemu i idite na dogovoreni sastanak s prijateljicama. Neka on počne da žudi za vama.

3. Žrtvujete se zbog njega

Vama nije problem da sluša dva sata njegovu baku kako priča iznova istu priču ili nećete prigovoriti ako on insistira da u bioskopu gledate film koji vama nikako ne odgovara. Ali, on neće ni da pomisli na izlazak iz svoje sigurne zone ako s tim ne dobija ništa osim vašeg zadovoljstva. Ako on nije spreman za kompromis, nema nikakvog smisla da vi budete.

4. Stavljate njegove potrebe na prvo mesto

Ovo se često dogodi ako vašeg partnera zadesi kakva nesreća poput smrti u porodici, bolesti i slično. Iako je potpuno razumljivo da tada ne razmišljate o sebi nego prvenstveno o njemu, on to nakon nekog vremena može da počne da iskorišćava. Ako konstantno budete prilagođavali svoj život njegovom, nakon nekog vremena izgubićete svoj identitet u potpunosti i, verujte nam, neće vam biti svejedno. A osim toga, razmislite dobro bi li on isto uradio za vas.

5. Monogamija za vas dvoje nije isti pojam

Iako vama ne pada na pamet da se dopisujete sa nekim drugim ili nešto slično, njemu je potpuno normalno da lajkuje slike drugim devojkama na Instagramu ili čak “bezazleno” flertuje sa koleginicom s posla. I, dok mu vi objašnjavate koliko vam to smeta, on vas gleda kao da ste lude i paranoične. Ako ste primetile ove znakove kod svog partnera, razmislite ispunjava li on zaista vaš život na dobar način ili je tu samo kako bi uživao u silnoj pažnji koju mu pridajete.

index.hr

loading...