Tajni znakovi da mu se dopadaš
Tajni znakovi da mu se dopadaš

Tajni znakovi da mu se dopadaš: Da li me voli… Ili možda ne… Ukoliko se uhvatite da brojite latice kako bi otkrili da li mu se sviđate, ne brinite. Svi smo bili u tom konfuznom limbu.

Stvar je u tome da kad se dopadate muškarcu, to postaje poprilično očigledno, samo što smo ponekad okupirani sopstvenim idejama o tome kako bi stvari trebale da izgledaju, da propustimo neke od najočiglednijih znakova da je zainteresovan i da mu se sviđamo. Pre nego što kažete: “Zašto jednostavno ne bi bio direktan i rekao mi da mu se sviđam?”, uđite na kratko u njegovu kožu.

Možda je stidljiv, možda se plaši odbacivanja. Možda ste kolege ili dugogodišnji prijatelji i ne želi da rizikuje da stvori neprijatnu situaciju, iznoseći svoja osećanja. Ko zna. Poenta je da, ukoliko mu se zaista sviđate, on vam to govori na ovaj ili onaj način.

reklame

Sve što trebate da uradite je da obratite pažnju na neverbalne znakove koje vam šalje. Čak i najdiskretniji momak biće otkriven pre ili kasnije. Njegova podsvest ne laže i neće moći dugo da sakrije da mu se sviđate, ukoliko znate na šta treba da obratite pažnju.

Ne propustite: Mislite da počinje da vas izbegava? Imamo 9 jednostavnih načina da ga provalite

NEVERBALNI ZNAKOVI DA MU SE SVIĐAŠ…

KONTAKT OČIMA

Da li se osvrće za vama kad odlazite? Da li ga uhvatite kako gleda u vas izdaleka? Ako ga uhvatite da vas gleda, da li brzo skrene pogled i pretvara se da je zauzet nečim (iako zapravo nije)? Ukoliko se dopadate muškarcu, ali je stidljiv, teško će mu biti da ostvari ozbiljniji kontakt, ali istovremeno neće moći da vam odoli. Međutim, neće želeti da deluje jezivo ili očajno, te će pokušati da izbegne da mu ulovite pogled. Ukoliko muškarac održava kontakt očima ili vas gleda direktno u oči duže nego inače – to je signal intimnosti i zainteresovanost, jer krši „vreme pristojnog gledanja“. Muškarci će koristiti kontakt očima u nastojanju da ih primetite. Istraživanje je otkrilo da se žene osećaju neprijatno kada im muškarci prilaze, bez da ih prvo primete – ovo je način da on neverbalno kaže “zdravo”, a da pritom ne bude previše iskren i direktan.

Ne propustite: Od vašeg emocionalnog stanja zavisi kakvu ćete osobu privući u svoj život: Koliko je energija stvarno magnet koji nepogrešivo spoji dvoje ljudi?

IZBEGAVANJE KONTAKTA OČIMA

Da, zvuči kontradiktorno, ali kada su muškarci stidljivi i oklevaju da naprave prvi potez, razgovor sa devojkom licem u lice, umesto na razdaljini kao u prethodnom primeru, primoraće muškarce da prekinu kontakt očima. Zašto stidljiv muškarac izbegava kontakt očima? Zato što se oseća nesigurno. Zašto se oseća nesigurno? Upravo zato jer mu se sviđate.

Tajni znakovi da mu se dopadaš
Tajni znakovi da mu se dopadaš

SMEŠKA VAM SE

Osmeh često može biti samo prijateljski gest, ali kada se dopadate muškarcu, njegov osmeh govori mnogo više od toga. Da li se smeška poput deteta u prodavnici slatkiša kada god je oko vas? To znači da je zaista srećan što je u vašem prisustvu. Zaista je teško lažirati osmeh duže od nekoliko minuta. Da li kada uspostavi kontakt očima sa vama, pošalje i nežan osmeh? Da li možda pokušava da vas nasmeje? Ovo je znak da pokušava da uspostavi vezu sa vama. Kada se momak smeje vašim šalama čak i kada nisu smešne, on se prilagođava vama. Takođe je možda življi, pričljiviji i izražajniji u svojoj mimici i gestikulaciji.

DUBLJI GLAS

Razna istraživanja su otkrila da kada muškarci pokušavaju da se dopadnu ženama, oni produbljuju svoj ton i boju glasa kako bi zvučali muževnije i dominantnije. Srećom, verovatno će i vama ovo biti privlačno, jer je ovo i muškarcima i ženama nesvesni, urođen instinkt. Stoga pažljivo osluškujte kako bi ste primetili kada uškarac promeni svoj glas kada ste u blizini. Istraživači su otkrili da ovo stvara utisak da je muškarac muževniji, stabilniji i brižniji.

nastavak na sledećoj strani

loading...