4. Ne poštujete jedno drugo

Mali prigovori (‘Nisi oprala suđe’) lako se pretvore u generalno kritikovanje (‘Nikada ne pomažeš u kućnim poslovima’) koje naposletku evoluira u donošenje zaključaka o ličnosti (‘Lenja si’). Ovo se ne događa preko noći i polako nagriza temelje vaše veze ili braka.

Ako konstantno jedno drugo kritikujete ili omalovažavate, možda jednostavno niste dobar par. Oba partnera moraju da budu posvećena vraćanju poštovanja, moraju biti spremna na promene upitnog ponašanja jer u suprotnom, odnosu nema spasa.

reklame

 

5.Vaš partner je serijski preljubnik

Neki parovi uspeju da se oporave od neverstva, a odnos im ponekad postane čvršći nego što je bio. Stručnjaci kažu da se to događa u slučaju tzv. ‘izolovanih’ neverstava tj. kada preljuba nije dugotrajna.

Međutim, kada je neverstvo dugotrajno i motivisano emocijama, onda je u pitanju problem koji se uglavnom ne može rešiti. Preljubu je moguće preboleti samo ako partner ponovno zadobije vaše poverenje, a ako se varanje ponavlja onda poverenje ne može biti uspostavljeno.

TO ŠTO TE VARA, NE ZNAČI DA TE NE VOLI: Prevara nema veze sa manjkom ljubavi

 

6. Stalno se svađate oko istih stvari

Kontinuirane svađe oko nerešivih problema nisu retkost, ali ako lako eskaliraju, rezultiraju zameranjem, prestankom komunikacije i nametanjem krivice – onda dovode od prekida i razvoda.

Duge bitke nemoguće je rešiti bez kompromisa, a upravo je kompromis ono na što partneri teško pristaju. Stručnjaci smatraju da se ovakve svađe događaju kada ljudi izgube interesovanje za partnera i opstanak veze ili braka.

zadovoljna.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.