Iskrena priča ljubavnice

Večita dilema: ćuti i pravi se blesava ili otvaraj oči po cenu prijateljstva 

Ženski rod je po prirodi sklon paranoji pa ne daj Bože da jednoj daš minimum materijala, ta će razviti takav film u glavi da ga ne bi bolje osmislio ni čitav tim holivudskih scenarista. Zato možda nije neophodno da svojoj prijateljici usađuješ svakakve ideje samo zbog toga što ti se čini da je dečko ili muž možda vara. A šta ako zaista imaš dokaza da se to zaista i dešava?

 

reklame

Ona cvrkuće, a on cmače drugu  

Kada je reč o prevari, od žena možete da čujete svašta, od ”Ako me vara, onda bar neka to radi tako da nikad ne saznam” do toga da bi momentalno radila satara u predelu glave i prepona. Ali sve je to manje-više teoretisanje dok ti se stvarno ne desi. I nije nimalo lepo ni kad tebe namagarče, ali ni kad shvatiš da se nekom drugome mulja iza leđa. Naročito ako ti je taj neko izuzetno blizak i drag, bilo da je drugarica, sestra ili koleginica u pitanju. I šta onda? Kako da joj kažeš da si videla (ili neka druga osoba od poverenja pa ti prenela) da se njena ”srećica” i ”ljubav najveća na celom svetu” bez blama drpala u po bela dana sa nekom drugom? Sve zavisi od toga da li si iz tima ”Always kill the messanger” ili ”Neka je i najgora, ali kaži istinu”.

Sd je pravo vreme ili da joj kažem il' da ćutim doveka
Sd je pravo vreme ili da joj kažem il’ da ćutim doveka

Što ne zna to ne može da je zaboli 

Aha, iako bi volela da znaš istinu da si na njenom mestu, nećeš da joj kažeš jer se plašiš da ćeš u toj priči jedino ti nagrabusiti. Smatraš da ne treba da se mešaš, jer ipak sam par najbolje zna šta se dešava između njih. Možda svoju pasivnost pravdaš time a šta ako  imaju prećutni dogovor da svako radi šta hoće, a ipak ostaju zajedno pa bi ispala smešna ako bi iznela svoje tvrdnje. A ako je i vara, možda će već sama shvatiti, jer uopšte nije glupa. Nažalost, za mnoge afere partnera drugi partner sazna posle nekoliko meseci li čak decenija, i u većem broju slučajeva tu zaista važi ono da ”žena/ muž uvek poslednji sazna ”. Naravno da će ona biti očajna i da ćeš joj biti rame za plakanje, jer čemu prijateljice služe? A kako ćeš moći da pogledaš sebe u ogledalu kad shvatiš da nisi dobar prijatelj čim si mogla ležerno da pustiš da od nje pravi budalu? Ili, ne daj Bože, ako ona skapira da si sve vreme znala a ćutala si ko zalivena? Žene retko kad opraštaju izdaju, naročito kad ih druga žena zavrne.

Ja ću da ćutim a oni kako hoće
Ja ću da ćutim a oni kako hoće

 

A šta ako poveruje njemu a ne meni?

Veliki je rizik i kad se vodiš onim ”Ne radi drugima ono što ne bi želela da drugi tebi rade”. Danima se preispituješ da li da joj kažeš ono što najradije ne bi, čak do te mere da kreneš da sumnjaš u istinitost onog što znaš. A šta ako ona ipak poveruje njegovoj verziji priče, a ti ispadneš grbava i zavidna pride jer želiš da joj upropastiš ”savršenu ” vezu ili brak? Tvoje je da ispuniš prijateljsku dužnost, a na njoj da li će umeti to da ceni. Nažalost, ima žena koje će zbog straha od samoće radije da se samoobmanjuju nego da krenu u novu etapu života bez partnera. Ima i onih koje su dovoljno pametne pa budu beskrajno zahvalne što imaju prijateljicu koja im je otvorila oči na vreme i cene njenu lojanost. Možda su same u emotivnom smislu, ali bar znaju na koga zaista mogu da se oslone u životu.

 

Da li će uopšte hteti da me sluša?
Da li će uopšte hteti da me sluša?

 

I paralelni muvači mogu da nagrabuse 

Sve ovo gore navedeno važi i u slučaju kada je ”samo” muvanje u pitanju. Iako muškarci misle da su veliki švaleri koji umeju da zametnu svoje tragove, realnost je malo drugačija. Koliko samo primera ima da jedan tip istovremeno muva više devojaka. Iako se one možda međusobno ne poznaju, svaki grad je zapravo veliko selo u kojem svako svakog preko nekog zna. Dovoljno je da imaš bar 1 razboritu drugaricu koja će ti proslediti printskrin/skrinšot sporne prepiske ili povezati sa onom sa kojom deliš kavaljera, pa taman možete i utiske da podelite. A ako već nisi te sreće pa si okružena ”use i u svoje kljuse”, osobama onda ćeš nastaviti da tupiš kako je tvoj potencijalni dečko ekstra zanimljiv i duhovit, iako to istovremeno bar još nekoliko riba u istom  gradu priča svojoj ekipi.

Ma šta kažeš, moj Mića iz Borče muvao i kumu tvoje drugarice?
Ma šta kažeš, moj Mića iz Borče muvao i kumu tvoje drugarice?

Maja Čanović

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.