Šminka posebno za plavuše
Šminka posebno za plavuše

Šminka posebno za plavuše: Za svaki tip žena postoji poseban i najbolji način šminkanja. Ako ste plavuša, onda i za vas važe posebna pravila kada je izbor boja i njihovo nanošenje u pitanju. Pročitajte par naših saveta koji će vam pomoći da još više istaknete svoju lepotu!

Oči

Za plavuše je šminka na očima jako važna i može da napravi veliku razliku u izgledu. Ako hoćete da izgledate lepo, ali ne i napadno, izaberite svetlu olovku braon ili “bronza” boje. Zahvaljujući tome imaćete lepu definiciju oka, bez oštrih uglova. Nanesite olovku iznad gornjih i iznad donjih trepavica, ali ako želite da maksimalno budete u trendu, najnoviji hit jeste da posle ovakvog nanošenja šminke uzmete aplikator sa sunđerčićem i malo razmažete liniju (pri ovome ne morate da budete suviše precizni).

Vreme je za senku. Upotrebite onu neutralnih toplih boja kao što su boja peska ili zlatno bež.

Pročitajte: Kres kombinacija: Sestro slatka, nije ti to veza, ti se samo drndaš s njim

reklame

Koristite braon maskaru, a ako imate tamno plave oči, onda upotrebite maskaru mornarsko plave boje, ali samo na gornjim trepavicama.

Šminka posebno za plavuše
Šminka posebno za plavuše

Usne

Iako neutralne boje imaju svog šarma, može se desiti da se jednostavno “izgube” na vašem licu. Da biste usnama dali definiciju kada stavljate karmin u takvoj boji, najpre nanesite na cele usne olovku koja je tek nešto malo tamnija od boje karmina.

Mali sloj blage vlažne kreme biće dobar kao podloga za make – up. Njome u tankom sloju namažite područje brade, nosa, obraza i čela.

Pročitajte: Sada je sve jasno: Evo zašto žene varaju

Odlučite se za rumenilo hladnog ružičastog tona, da bi koža izgledala meko i sjajno. U maloj dozi treba ga naneti na površinu obraza i jednako rasporediti uz pomoć prstiju. Puder takođe, u maloj dozi, u cilju održavanja prirodnog tona i sjaja kože.

Što se tiče šminkanja očiju, trebaće Vam senka u plavoj boji koju ćete jednako rasporediti. Damama preko 35 godina preporučujemo i senku sivog tona. Pomoću četkice treba polako preći preko kapaka, sve dok se ne izgube uočljivi rubovi senke. Vrlo malu dozu senke stavite i ispod donjih trepavica.

Šminka posebno za plavuše
Šminka posebno za plavuše

Od pregiba kapaka idući ka čeonoj kosti stavite belkastu senku, a završite crnom ili braon maskarom sa 2 sloja na gornjim i donjim trepavicama.

Svetlucava senka nije baš idealno rešenje ako imate problem spuštenih kapaka.

Uz pomoć četkice za obrve ćete srediti obrve, a istovremeno i ukloniti višak pudera sa tog područja. Malo balzama na Vašim usnama dobro će doći pre karmina.

Pročitajte: Revolucionarna metoda vaspitanja: Da li ste čuli za pravilo 3-6-9-12?

Zatim, četkicom za šminkanje usana namažite roze karmin hladnog tona, a posle toga ulepšajte konačni make-up slojem sjaja za usne.

krstarica.com

loading...