3. Delovanje iz straha

Naše delovanje može uticati na naše vibracije i naša uverenja. Ne samo da su naši postupci odraz naše vibracije i kako se osećamo iznutra, već imamo i moć da promenimo naše vibracije i kako se osećamo iznutra.

Na primer, možda ste čuli da kada se osećate depresivno, možete jednostavno početi da se smešite i na taj način ćete malo poboljšati svoje raspoloženje. Iako osmeh nije pravi, jednostavan čin smeškanja ogledaće put unutra emocionalni podsticaj.

reklame

To funkcioniše jer naša raspoloženja i naša delovanja rade zajedno u tandemu. Promena raspoloženja promeniće naša ponašanja, a promena načina ponašanja takođe će promeniti naše raspoloženje.

Stoga promenom našeg ponašanja u vezi s problemom menjamo način na koji osećamo problem i onda se problem manifestuje drugačije u našoj stvarnosti.

Zbog toga, dela koja odlučimo da uključimo imaju ogroman uticaj na okolnosti koje privlačimo. Kada se stalno bavimo istim problemom, obično možemo pronaći neka ponašanja koja ukazuju na strah od problema.

Smanjivanjem i uklanjanjem tih ponašanja možemo svesno da menjamo naša uverenja i vibracije u vezi s predmetom.

Na primer, ako se mučimo da ostanemo zdravi, moguće je da se ponašamo kao da se bojimo da ćemo se razboleti. Možda se to očituje kao opsesivno pranje ruku, uzimanje vitamina za imunitet i izbegavanje svih bolesnih ljudi u životu. S druge strane, ovaj negativni, strašni fokus (ironično) privlači bolest sve bliže.

Zašto je to tako? Zato što šaljemo poruku Svemiru koja vrišti: “Bojim se da ću se razboleti!”

Samo je lice različito, a muka ista: 3 razloga zašto se iznova i iznova suočavaš sa identičnim problemom

Opet, dobijamo ono na šta se usresredimo, bilo da to želimo ili ne! Kada delujemo iz straha, kako bi izbegli bolest, Svemir zna da razmišljamo o mogućnosti da ćemo se razboleti. Dakle, iako su ove radnje preduzete s namerom smanjenja rizika bolesti, u mnogim slučajevima oni ga zapravo povećavaju.

Uvek je dobro pravilno oceniti naše izbore u našem delovanju, pogotovo kada stvari ne idu kako bi hteli. Kada privlačimo ponavljajuće neželjene događaje, bilo bi mudro zaustaviti se i upitati se trčimo li prema onome što želimo ili bežimo od onoga što ne želimo.

Nije bitno u kojem smeru trčimo. Dokle god trčimo, čvrsto smo usresređeni i stoga smo u raspoloženju privlačenja.

Naravno, to ne znači da ne bi trebalo da perete ruke, nosite sigurnosni pojas ili uzmete vitamine. Ako te radnje čine da se osećate bolje, svakako učinite to što morate učiniti. Osećaj zaštićenosti je viši vibracijski prostor od osećaja izloženosti i ranjivosti, tako da ako preduzmete akciju zbog koje se osećate zaštićeno, to vam pomaže da se osećate sigurno.

Isto tako, ako smatrate da se trudite da izbegnete svoj strah, te opsesivne akcije su apsolutno deo problema. Poput opsesivnih misli, opsesivno delovanje je opasno, jer ukazuje na snažan fokus na neželjeno.

Uvek zapamtite, najveća zaštita koju ćete ikada imati je vibracijska usklađenost. Kada projektujete vrlo visok nivo vibracije, 100% ćete privući željene događaje i okolnosti. Ako smatrate da vam redovno treba zaštita, preduzmite neke korake kako biste podigli vibraciju i radili na smanjenju zavisnosti od zaštitnih radnji.

Dakle, kada se nađete u zarobljeni u „Groundhog’s Day“ (film „Dan mrmota“) i ponavlja vam se isti problem, preduzmite neke korake kako biste procenili i prilagodili svoj pristup. Izbegavajte da razgovarate o problemu, odvratite se od opsesivnih misli i smanjite tendenciju delovanja iz straha.

Ovaj trostruki pristup usporava (i konačno zaustavlja!) negativnu pažnju koja iznova i iznova privlači isti problem u vaš život.

I za kraj, zapamtite da je uvek najbolje puzati pre nego što prohodate. Počnite polako ako vam je u početku teško da prestanete govoriti o postojanom problemu ili ako su vaše misli ili dela još uvek zabrinjavajuća i zastrašujuća. Ovde ne želimo savršenstvo, samo pokušavamo da usporimo negativni zamah.

Svaki put kada odaberete višu vibracijsku misao i delovanje, smanjujete negativnu privlačnost, zato se potapšite za svoje postignuće. Uklanjanje utvrđene negativne privlačnosti zahteva praksu i, naravno, strpljenje sa sobom.

atma.hr

loading...