Samo je lice različito, a muka ista: 3 razloga zašto se iznova i iznova suočavaš sa identičnim problemom

Je li vam se ikada dogodilo da se iznova i iznova suočavate s istim problemom? Budući da Zakon privlačenja upravlja našim životima, naše misli i osećanja stvaraju našu stvarnost, a to uključuje i naše probleme!

Ponekad imamo negativan fokus koji je postao toliko jak da nas dovodi to toga da privučemo isti problem.

Zašto imamo takav negativni fokus? Ispod su tri uobičajene navike koje uzrokuju probleme ponavljanjem negativne pažnje.

reklame

Ako otkrijete da se iznova i iznova suočavate s istim problemom, proverite jesu li neka od ovih ponašanja u igri:

1. Govorite o određenom problemu ili se žalite na njega

Za mnoge od nas ovo je najjači razlog zašto stalno privlačimo probleme. Većina od nas puno razgovara, a većina nas ima sklonost da ponavlja istu priču.

Žalimo se na probleme s leđima, na loš odnos, na loš posao, a to stvara puno dodatnog magnetizma za ove negativne okolnosti, piše Body mind soul spirit.

Dobra je vest da je prilično lako zaustaviti jadikovanje. Ispočetka može biti malo neprijatno ‘pregristi’ jezik, ali s malo prakse lako je ograničiti negativni razgovor.

2. Opsesivno razmišljanje o problemu

Dok većina ljudi u društvu veruje da je zabrinutost ključna za naš opstanak, ništa ne može biti dalje od istine. Kada brinemo o našim problemima, generišemo veći momentum za njih, a mi se nalazimo daleko i sve dalje od rešenja koje nam je potrebno.

Iako mnogi od nas razumeju da negativno razmišljanje uzrokuje probleme, menjati naše misli i dalje je često lakše reći nego učiniti. Naše se misli kreću vrlo brzim tempom i dolaze bez puno truda pa “kontrola misli” može biti pomalo škakljiva.

Samo je lice različito, a muka ista: 3 razloga zašto se iznova i iznova suočavaš sa identičnim problemom

Važno je zapamtiti da iako ste u mogućnosti da menjate mnoge svoje namerne misli, tu i tamo i dalje imate neke neželjene nenamerne misli – i to je u redu. Nekoliko negativnih misli neće uništiti vaš život, stoga molimo vas da budete ipak blagi prema sebi, pogotovo u početku.

Kad smo potpuno opsednuti s problemom, možemo sebi namerno odvlačiti pažnju, a to može imati vrlo dubok uticaj na situaciju.

Sledeći put kada budete zabrinuti zbog problema, jednostavno sebi recite nešto poput: “Ja to mogu rešiti kasnije, ali sada ću se usresrediti na nešto malo veselije.” Zatim, pronađite aktivnost koja vas razveseljava i bavite se njom!

Možete gledati smešan film, nazvati dobrog prijatelja ili se baviti hobijem koji vas čini srećnima. Takođe možete da slušate veselu muziku ili lagano vežbate.

Odvlačenje pažnje je sjajna praksa koju treba razviti, jer vas vibracijski usmerava na pravi put. Ako svaki put kada opsesivno razmišljate o problemu, napravite korak unatrag i uskladite se s višom vibracijom, generisaćete naviku koja će vam pomoći da brzo odustanete od negativnih misli u svim područjima vašeg života.

S praksom, to će postati vaše standardno ponašanje. Kada pozitivna distrakcija postane vaš automatski odgovor na opsesivno negativno razmišljanje, videćete snažnu promenu u kvalitetu vaše stvarnosti.

loading...