POHOVANE TIKVICE U RERNI
POHOVANE TIKVICE U RERNI

POHOVANE TIKVICE U RERNI? Naravno da je to moguće! Na ovaj način manje vremena ćete provesti pored šporeta, a tikvice neće biti natopljene uljem.

Sastojci:

  • tikvice (količina po želji)
  • brašno
  • jaja
  • prezle
  • oko 1/2 dcl ulja
  • so, količina po želji

Priprema:

reklame

Tikvice pripremiti kao i za obično pohovanje, oljuštiti, iseći na tanke pločice, posoliti i ostaviti da puste vodu. Ocediti ih i uvaljati ih u brašno, jaja, prezle. Ređati ih u pleh koji ste blago premazali uljem, i na svaku naneti po dve, tri kapi ulja, koliko spadne sa četkice.

Staviti ih u ugrejanu rernu, na 170 stepeni. Nemojte ih puno prevrtati, ostavite ih da se uhvati korica, samo preokrenite i ostavite ih da se dopeku. To je sve, jako jednostavno i ukusno, naročito zato čto zadrzavaju onu hrskavost.

Savet: Na isti način možete napraviti patlidžan, i dodati sir ako želite.

Coolinarika

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.