Spremaj venčanicu: 10 znakova da se on sprema da te zaprosi
Foto: freepik.es

Brak je veliki korak u vezi, naravno ako je brak nešto što partneri žele, a ako ste našli svoju srodnu dušu, on je možda već sada “iza ugla”.

Ljubav, naravno, igra veliku ulogu kada se donosi odluka o venčanju jer ljudima je brak još jedna potvrda kako žele do kraja života ostati sa osobom koju vole.

A postoje li znakovi pomoću kojih možete znati ide li vaša veza u smeru braka? Odgovor na ovo pitanje nije nimalo lak, svaka veza priča je za sebe i svaki čovek ima svoje stavove i razmišljanja.

reklame

Nekad će duga veza završiti raskidom, a nekad će veza duga nekoliko meseci završiti brakom koji će biti čvrst i stabilan do kraja života. Pravila nema.

Ipak, postoje neki znakovi pomoću kojih možete zaključiti planira li vaš partner da vas zaprosi:

1. Tok vaše veze

U nekom trenutku osetićete kao da je sve leglo na svoje mesto, lakše nego ikad pre u vašoj prošlosti.

2. “Delite” sve najvažnije ljude u vašim životima

Upoznao vas je sa svim prijateljima, članovima porodice. Ponekad čak i putujete kako biste upoznali nekog važnog. Sve su to potencijalni znakovi da ste sve bliže braku. Ako niste upoznali bitne ljude u životu svoga partnera, verovatno niste blizu braku.

3. Razgovarate o budućnosti i očekivanjima

Budućnost, posebno ona zajednička nije tabu tema u vašoj vezi. Ako oboje vidite drugu osobu kao onu koja će biti uz vas za 5, 10 ili 99 godina, to je dobar znak.

4. Rešili ste neke stvari u životu

Oboje ste odrasli, zreli ljudi koji su napravili određene poteze za svoju karijeru, nezavisni ste… Imate čak i dovoljno sredstava za organizaciju venčanja.

5. Vaš partner pokušava da otkrije veličinu vašeg prstena

Možda vam se čini da se vaš partner šali sa skorašnjom prosidbom, ali on možda samo proučava vašu reakciju na takvu ideju. Ako pored toga priča o svojoj viziji braka u koju uključuje i vas, poprilično je jasno kakvi su mu planovi.

6. Raspravili ste bitne teme

Razgovarali ste o tome gde ćete živeti, o useljenju u zajednički stan, o tome kakvo venčanje želite? Na putu ste da se to sve i ostvari.

7. Vaš vas partner voli i poštuje

Brak je logičan nastavak veze u kojoj je vaš partner brižan i pun poštovanja i brige. Ako vam govori da ste mu stalno u mislima i ako ne voli da bude predugo odvojen od vas, nemojte se čuditi ako izvadi prsten.

8. Postali ste sinhronizovani

Prosidba je sasvim logičan korak ako je vaša ljubav jaka, a vas dvoje imate impresivnu količinu zajedničke istorije.

9. Kontakti sa bivšima su minimalni

Ako je vaš partner neopterećen prošlošću te je usmeren na vašu zajedničku budućnost – to je to.

10. Otvoreno razgovarate o finansijama

Možda vam se ne sviđa narušavanje idilične slike finansijama, ali one su jako bitan faktor u vezi i čest razlog svađa i neslaganja. Ako vaš partner otvoreno s vama razgovara o ovoj temi, to je takođe jedan od znakova da vidi vašu zajedničku budućnost.

loading...