Domaće lepinje
Domaće lepinje

Domaće lepinje su veoma ukusne kada su sveže i tek pripremljene. Odlično idu i uz slano i uz slatko jelo. Nije teško pripremiti ih. Obožavaćete ih

Sastojci

  • 600 g brašna
  • 300 ml vode
  • 6 kašika ulja
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  •  1 kvasac
Domaće lepinje
Domaće lepinje

Priprema

reklame

1. U mlakoj vodi otopite kvasac sa šećerom i ostavite da nadođe. Brašno pomešajte sa solju, pa dodajte vodu sa kvascem i ulje pa umesite glatko testo. Ostavite da nadođe pola sata pa rasporedite u šest loptica.

2. Ostavite da nadođu pola sata pa razvucite na ½ cm debljine.

3. Ostavite ih da odstoje 15 minuta pa pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, 10 minuta.

Izvor: Haber.ba

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.