Sastojci:
– 600 g mešanog mlevenog mesa
– 2 crna luka
– 2 čena belog luka
– so, biber
– 1 kašičica biozačina
– 2 manja jajeta
– 2-3 kašike prezle
Nadev:
– 200 g tvrdog sira (gauda)
– 2 kašičice senfa
– 1 čen belog luka
– 2 kisela krastavčića
Priprema:
1. U činiju staviti mleveno meso, sitno iseckan crni i beli luk, jaja, prezlu, so, biber i biozačin. Sve sastojke dobro promešajte da smesa postane ujednačena i oblikujete veće pljeskavice.
2. Za nadev pomešajte usitnjen beli luk, izrendan sir i takođe narendane kisele krastavčiće, senf i dobijeni nadev ravnomerno podelite po mesu (na polovinu, pa je drugom polovinom zatvorite). Ivice dobro spojte da nadev prilikom pečenja ne iscuri.
3. Pecite ih u tiganju na ulju s obe strane. Poslužite tople sa pomfritom i salatom po želji.
kurir.rs