4. Nakon šta ste sve lignje napunili, precepite nekoliko čačkalica po pola i sa tim polovinama zatvorite vrhove lignji.

5. Sve lignje stavite u jednu posudu i ubacite i pipke unutra. Zalijte sa maslinovim uljem. Ako imate, možete i posuti sa malo sušenog ruzmarina. Promešajte lagano sve da se svaka lignja malo namasti.

reklame

6. Zagrejte dobro roštilj ili tiganj i stavljajte lignje na ne namašćenu površinu tiganja jer su lignje od ulja već masne.

7. Dužina pečenja zavisi od toga da li koristite električni roštilj, tiganj ili nešto drugo. Uglavnom gotovo je kada lignje dobiju finu zlatkastu boju.

8. Dok se peku, u međuvremenu u činiju stavite maslinovog ulja, naseckajte beli luk i peršun i izmešajte.

9. Kad su pečene prelijte po njima pripremljen umak od belog luka i peršuna, posolite ih malo i pobiberite po ukusu i pospite malo limunovim sokom.

Posluživanje

Uz to odlično prija tartar umak + krompir sa blitvom, a može i pomfrit ako više volite.

coolinarika.com

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.