PROČITAJTE LJUDE

PROČITAJTE LJUDE: Široko čelo ukazuje na inteligenciju i mentalni pristup prema rešavanju problema, pa ako je vaš dominantni deo lica onaj gornji verovatno je da ste zainteresovaniji za činjenice i logičko razmišljanje od drugih

Kinesko umeće “čitanja lica” povezuje određene karakterne osobine sa fizičkim karakteristikama – od širine lica, veličine nosa, dominantnog dela, razmaka očiju…

Kada podelite svoje lice sa tri horizontalne linije i uporedite tri dela lica, možda ćete uočiti da je neki deo vašeg lica dominantniji od ostalih. Kineski lekari koji su izučavali tehnike čitanja lica, tehniku koja se u Kini razvija i kao pomoć u dijagnostikovanju zdravstvenih poremećaja i problema, na osnovu tog dominantnog dela lica mogli bi reći nešto o vama, o vašoj ličnosti ili o tome kakav ste tip osobe.

Opšte funkcije lica

reklame

* Široko čelo ukazuje na inteligenciju i mentalni pristup prema rešavanju problema, pa ako je vaš dominantni deo lica onaj gornji verovatno je da ste zainteresiraniji za činjenice i logičko razmišljanje od drugih.

* Osobe koje imaju dominantan srednji deo su ambiciozne, žele da napreduju i svoj život da promene nabolje. Takvi ljudi mogu da žrtvuju mnogo stvari da bi postigli svoje ambicije.
* Osobe kod kojih je dominantan donji deo lica uživaju u fizičkim rizicima. Moguće je da je reč o bokserima ili rvačima. Oni su vrlo praktični i žele da znaju kako bi se ideje koje imaju mogle uklopiti u stvarnosti, ne samo u njihovoj mašti.

* Široko lice je ono kod kojega širina lica po dužini približno odgovara visini i odaje vrlo samouverenu osobu. Ta osoba verovatno ima i nešto veći razmak između očiju, što ukazuje na visoku toleranciju. Može se zanimati za detalje, međutim mnogo viđe ga zanima globalna slika nekog problema ili neke pojave. Verovatno bi mogla biti dobar menadžer.

 

* Osoba sa uskim licem, kod koje je visina lica izrazito naglašena, verovatno se više oslanja na iskustvo, a ne intuiciju, što znači da oseća nelagodu u novim situacijama.

*Osobe s okruglim licem vrlo su vezane uz prirodu, vole druženje i prijatnu atmosferu.

Međutim, osim karaktera, Kinezi iz lica čitaju i neke događaje iz prošlosti i predviđaju budućnost.

PROČITAJTE LJUDE

ČELO

Pravo čelo otkriva progresivnog mislioca

Reč je o vrlo inteligentnoj osobi koja razmišlja progresivno. Ta osoba neće reagovati refleksno i neće se snaći u novoj okolini ako ne poznaje ljude. Ako nešto ispred nje pada, verovatno to neće uhvatiti pre nego što ne padne na tlo. Ima problema kada radi pod pritiskom, pa mu to može pokvariti poslednjih deset minuta ispita.

Malo čelo skriva brze misli

Brzo zaključuje, obično prekida sagovornike da bi završio njihovu rečenicu i verovatno joj je dosadno u razgovoru s osobom ravnog čela, jer je prespora za nju. Među njima je većina fudbalera i košarkaša. Malo čelo ne znači da nije reč o inteligentnoj osobi, već samo da brzo donosi odluke, što u životu često može stvoriti probleme.

Zakrivljeno čelo odaje kreativce

Ta osoba je jako kreativna. Pogledajte samo čela onih koji studiraju umetnost, većina ih imaju zakrivljeno čelo. Mrze ograničenja i pravila, vole da koriste maštu i verovatno se ne snalaze u matematici i računovodstvu. Ako je čelo zakrivljeno, a taj deo lica dominantan, verovatno je reč o vrlo inteligentnoj osobi, moguće i genijalcu.

Oči udaljene od čela upućuju na oprezne

Osoba sa velikom udaljenosti između očiju i čela obično je oprezna. Kad ide u kupovinu, može obići bezbroj prodavnica a da ništa ne kupi, već se vraća za nekoliko dana i kupuje ono što joj treba. Relativno je spora u socijalnim veštinama, a ako ste vrlo društveni, povlači se dok se malo ne navikne na vas. Ne pokušavajte gurati tu osobu, pustite je da se polako navikava na promene.

Oči blizu čela otkrivaju nestrpljivost

Prilikom kupovine odluke donose u sekundi, bez oklevanja, pa često kupuje stvari za koje će kasnije zaključiti da im uopšte nisu potrebne. Obično su vrlo nestrpljivi i kada odluče da će nešto da važno urade, najčešće ne mogu da spavaju od uzbuđenja. Čini se kao da nikada ne razmišljaju pre neke odluke, odnosno deluju brzopleto, što ponekad može biti problem.

loading...