PRAVOJ DAMI JE OVO ISPOD ČASTI: 10 stvari koje rade samo nekulturne, površne i zavidne prostakuše
Horoskop u vladavini Device

Žena bi pre svega trebalo da bude čovek, a ovakvi postupci govore samo o lošem vaspitanju, nemoralu i užasnim manirima…

Žene se još odavno trude da učine sve zarad ravnopravnosti među polovima, pa je sve češća pojava odbacivanje vrednosti patrijarhalnog durštva. Ali, neretko su žene same sebi velike protivnice, iako tu titulu dodeljuju muškarcima – piše Stil.

Kako bi jači pol u nekom trenutku prestao da gaji predrasude prema ženskom rodu, pripadnice nežnijeg pola bi trebale da odbace nekoliko šablona tipično muškog ponašanja prema ženama, ali ne samo zbog iskorenjivanja predrasuda, već zbog toga što oni mnogo govore o njenom vaspitanju, moralu i manirima.

1. Pogrdna imena

reklame

Ukoliko druge žene nazivate pogrdnim imenima vezanim za ženski rod, tako šaljete poruku svima oko njih, pa i muškarcima, da je u redu tako nazivati ženu. Nije vaš problem koliko je partnera neka žena imala, na koji način je napredovala u karijeri ili činjenica da vara muža.

Loš položaj žene u ovom “muškom svetu” upravo pogoršavaju žene, koje prihvatajući muški šovinizam i seksizam, papagajski ponavljaju naučene modele ponašanja i izriču sud o drugim ženama na osnovu te iskrivljene perspektive, u kojoj je sve podređeno muškoj dominaciji i u kojima se ponašanje i moral žene regulišu i kroje prema muškim potrebama. Blaćenjem drugih žena podmećeš samoj sebi nogu…

2. Komentarisanje tuđeg izgleda

Ovo je jedna od omiljenih ženskih razbibriga, ali i način podizanja sopstvenog samopouzdanja i ega. Problem je u tome što žene osuđuju ljude koji žensko telo posmatraju kao “parče mesa”, a zapravo to i same rade.

Zato se sledeći put ugrizi z jezik kada ti padne na pamet da komentarišeš nečiji (ne)ukus, način oblačenja, šminku. Nije svima najvažnija briga na svetu da li je ajlajner izvučen perfektno, da li se šminka razmazala i da li se vidi celulit. Neke žene jednostavno nije briga za to. Prihvatite činjenicu da se svi rezlikujemo, umesto što bez razmišljanja prihvatate muški sistem netolerancije i lajanja na sve što je drugačije od vas.

PRAVOJ DAMI JE OVO ISPOD ČASTI: 10 stvari koje rade samo nekulturne, površne i zavidne prostakuše

 

3. Zavođenje zauzetog muškarca

Kao prvo, muškarac kog je lako zavesti i oteti drugoj ženi i nije neka prilika! Isto to bi moglo da se desi i vama kasnije, pa bi prvenstveno zbog sebe trebalo da na to i ne pomišljate. Izbegavajte takve stvari, naročito ako su posredi i deca. Ne radite drugima ono što ne biste voleli da neko uradi vama!

4. Svaljivanje krivice za partnerovu prevaru na drugu ženu

Žene bi trebale da prestanu da traže krivca za prevaru svog partnera u drugoj ženi. Nije ona sa vama u vezi, nema ona obavezu prema vama, a dešava se da druga žena i ne zna da postojite. Zapamtite, on je taj koji vas je prevario! Razlog je negde u vama dvoma i vašem odnosu.

loading...