PONAŠAJ SE OVAKO I RAZVOD TI JE ZAGARANTOVAN: 4 stvari koje ubrzano dovode do propasti braka

0
525
loading...

Svaki je brak pun uspona i padova. Kada nastanu problemi i prepreke, većinu vremena reč je o onima koji se mogu savladati i rešiti, ali postoje određena negativna ponašanja unutar braka koja mogu dovesti čak do razvoda

1. Prezir

U ovom slučaju prezir obuhvata svaki oblik ponašanja koji ponižava Vašeg partnera, dok naglašava Vašu superiornost. Na primer, korišćenje sarkazma, podrugljivost, omaložavanje ili okretanje očiju samo su neka od ponašanja koja treba izbegavati.

2. Kritikovanje

Svi mi imamo one dane kada nam je “fitilj kratak” i kada smo mrzovoljni pa se otresito ponašamo prema partneru. To je sasvim normalno, ali često ponašanje koje uključuje večno isticanje mana, zanovetanje i nepotrebno kritikovanje mogu da situaciju u braku poprilično pogoršaju.

3. Odbrambeni stav

Zajedno s kritikovanjem jednog partnera sledi odbrambeni stav drugog partnera. Međutim, zbog takve odbrambenosti koja zapravo više nalikuje “protivnapadu”, situacija može samo da dodatno eskalira. Takvo učestalo ponašanje oba partnera i te kako može povećati šanse za razvod.

Pročitajte i  Za sve dame koje nekad zažale što se nisu rodile ko muško: 13 razloga zašto je bolje biti žena

4. Ignorisanje

Kada pokušavate da započnete razgovor s partnerom, a on Vas ignoriše, ne angažuje se, izbegava Vaš pogled, to može izazvati bes u Vama. Ali, treba da ostanete smireni jer razlog zbog kojeg Vas ignoriše je obično taj da se osoba jednostavno oseća zbunjeno i zapanjeno i ne zna kako bi trebalo da odreaguje na to o čemu pričate.

zadovoljna.hr