bataci, pixabay

Sočno pileće meso u pikantnom sosu…

Sastojci:

reklame

2 kilograma bataka
3 kašike soli
malo ruzmarina
100 g parmezana
origano
3 kašike maslinovog ulja
usitnjen suvi peršun
lovorov list
glavica belog luka
2 l vode
2 kašičice bibera
10 g ljute mlevene paprike
80 ml balzamiko sirćeta
prezle

Priprema:

1. U šerpu sipajte vodu i dodajte so, balzamiko sirće, lovorov list, peršun, origano i sušeni ruzmarin i neka se zagreva do ključanja. U šerpu dodajte i batake i kuvajte ih oko 20 minuta.

2. Nakon toga, izvadite batake iz šerpe i ostavite ih da se ohlade i osuše.

3. Dok se bataci hlade pripremite sos, a rernu zagrejte na 220 stepeni C. U posudu stavite očišćene čenove belog luka i prstohvat soli, pa sve dobro izmeljajte.

4. Prebacite luk u veću posudu, pa dodajte maslinovo ulje, mlevenu papriku, biber i sve dobro promešajte.

5. Batake uvaljajte u prezle, a zatim i u mešavinu začina i belog luka i pospite sve parmezanom.

6. Pouljite pleh za pečenje, poređajte začinjene batake i po želji dodatno pospite parmezan.

7. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta.

stvarukusa.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.