Isteraj zlo iz svoje kuće: 5 stvari pomoću kojih ćeš očistiti životni prostor od loše energije

Prema feng šuiju, energetsko čišćenje jedan je od najvažnijih činilaca za osećaj sigurnosti u domu. Imajte na umu da i sami u kuću unosimo neprijatnost kada se u nju vraćamo nervozni, ljutiti ili nakon neke razmirice, a ta teška energija u prostoru može da ostane danima i tako nas energetski slabi.

Energetsko čišćenje može da se izvodi na različite načine, a najvažnije je sprovoditi ga pre useljenja u kuću u kojoj je neko već boravio ili tokom velikih kriza, razmirica ili bolesti članova porodice. U takvim situacijama dobro je sprovoditi ga barem jednom mesečno, piše Sensa.

Feng Shui savetnica Sanda Mesek savetuje da neke od elemenata čišćenja sprovodimo svaki dan kako bismo održali povoljnu energiju u domu. To može da bude, na primer, paljenje sveća ili mirisnih štapića ili, pak, aroma-lampice. Kad sprovodite sveobuhvatno energetsko čišćenje upotrebljavajte:

reklame

So – upija negativnu energiju. Rasporedite je po kući, ostavite da stoji najviše 24 sata, pa je potom bacite izvan kuće.

Vatra – s upaljenom svećom krenite od ulaznih vrata pa prođite uz zidove celog stana. Svetlo podiže vibraciju doma.

Zvuk – bez obzira na to da li koristite tibetansku činiju, zvona, muziku ili tapšanje, zvuk rasteruje negativnu energiju.

Vazduh i mirisi – dobro provetrite sve prostorije u kojima boravite, a energiju još dodatno pročistite paljenjem tamjana. Reski miris očistiće energiju prostora i osvežiće je. Ne kaže uzalud stara poslovica da đavo beži od tamjana.

Voda – vodu tokom dana možete da ostavite na suncu pa njome potom poprskati prostorije. Energija sunca uneće lakoću i prozračnost u prostor, posebno tokom kratkih i sumornih dana.

loading...