Možeš li da pogodiš o kojem se čarobnom broju radi?

Uprkos tome kako se ponekad osećali, put do trudnoće nije lak. S tim se verovatno ne bi složili oni parovi kojima je za pozitivan test bio potreban samo jedan put ali ipak je više onih koji su se za uspešan rezultat morali da pokušavaju pravu malu večnost.

Ipak, mora postojati nekakav prosek koji bi trebalo da nam pomogne u ostvarivanju svojeg petgodišnjeg plana, zar ne? Pa, ako je suditi prema poslednjim anketama, ne samo da postoji prosek već i vrlo precizan broj koji će ostvariti željene rezultate. Spremna?

reklame

78. 78 puta kroz 158 dana, odnosno u oko 6 meseci. Toliko puta moraš da se seksaš kako bi zatrudnela i to od inicijalne odluke pa sve do jasne dve crtice na svom štapiću.

Naime, ChannelMum.com, portal za mlade roditelje, odlučio je da ispita čak 1,194 roditelja ne bi li došli do upravo ovih rezultata. Saznali su i kako se većina parova u procesu pokušavanja seksa do 13 puta mesečno. Pomislila si: “13 puta? Baš super!”? Sudeći prema ispovestima na stranici, ova vrsta seksa u mnogo čemu se razlikuje od onog neobaveznog, a anksioznost koja dolazi uz misli o bebi, za 18 posto mladih roditelja seks pretvara u pravu obavezu. Ostalih 43 posto osećalo je pritisak i strah kako pokušaj neće biti uspešan.

“Ovaj proces može biti zabavan, ali i naporan, stresan, a često i neuspešan. Zato, dok ste fokusirani na svoju buduću bebu, vrlo je važno ne zaboraviti jedno na drugo”, savetuje Siobhan Freegard, osnivačica portala.

miss7.24sata.hr

loading...