Svaki muškarac će biti tvoj zahvaljujući ovim malim trikovima
Svaki muškarac će biti tvoj zahvaljujući ovim malim trikovima

Svaki muškarac će biti tvoj zahvaljujući ovim malim trikovima: Večna – Ne postoji mala crna haljina koja odgovara svakom obliku tela, zato prilikom izbora vodite računa o tome šta na telu želite da istaknete ili sakrijete, ali i da se u njoj osećate udobno.

 

Odavno je mala crna haljina postala sinonim za stil, a njen izgled znatno se promenio od vremena Odri Hepbern koja ju je proslavila. Nekad duga, ravnog kroja, bez rukava i ukrašena rukavicama i biserima oko vrata, mala crna haljina se u današnje vreme transformisala u razne stilove od kratke, uske, duboko dekoltirane, pa sve do one naglašenog struka, romantične ili potpuno seksi.

reklame

S obzirom na to da je mala crna haljina zaista odevni predmet za sva vremena, nosiv u svim prilikama, važno je da pažljivo izaberete onu koja odgovara vašem obliku tela i stilu. Činjenica je da nema male crne haljine koja odgovara svakom obliku tela, zato bi prilikom izbora trebalo da vodite računa o tome što na telu želite da istaknete ili sakrijete, ali i da se u njoj osećate udobno.

1. Vitka figura

Vaš cilj je da telu dodate obline. Vitka figura ne zahteva posebno „skrivanje”, zato slobodno izaberite modele koji su uski i pripijeni uz telo. Odličan izbor je haljina ravnog kroja, blago strukirana, dugih rukava i dužine do kolena. Ovaj klasičan izgled male crne haljine uz odgovarajući nakit, šminku i frizuru biće prikladan gotovo za sve prilike. Uski modeli haljine izdužiće vašu figuru, a u prvom planu biće noge.

Svaki muškarac će biti tvoj zahvaljujući ovim malim trikovima
Svaki muškarac će biti tvoj zahvaljujući ovim malim trikovima

2. Oblik kruške

Figuru u obliku kruške karakteriše vitkiji gornji, a naglašeniji donji deo tela. Ono što bi trebalo da postignete malom crnom haljinom jeste ravnoteža gornjeg i donjeg dela tela.

Za ovakvu građu tela najbolji izbor su haljine ukrašene detaljima na gornjem delu koji odvlače pažnju s guze i bokova. Poželjno je da u gornjem delu haljina bude uska i seksi i da se prema dole lagano širi. Izaberite haljinu sa velikim dekolteom, otvorenih ramena i leđa laganog ženstvenog A kroja.

3. Telo poput jabuke

Osobama koje imaju telo u obliku jabuke problematičan je struk. Haljina s naglašenim strukom stvoriće iluziju manjeg stomaka. Osim toga, detalji poput romantične čipke prebaciće fokus na gornji deo tela.

4. Dečačka građa

Slično kao i u slučaju vitke figure, cilj je da malom crnom haljinom vizuelno dodate telu obline. Zato slobodno izaberite višeslojne haljine, a dobar izbor su i one s balon suknjama ili naborima. Poželjno je da nosite kraće modele jer će naglasiti noge, a ne bi trebalo izbegavati ni tačkice koje će „dodati” obline.

(nastavak na sledećoj strani)

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.