Ostavio te je a i dalje te ne pušta na miru: Ovo su glavni razlozi zašto se bivši momci javljaju posle raskida
Ostavio te je a i dalje te ne pušta na miru: Ovo su glavni razlozi zašto se bivši momci javljaju posle raskida

Ako je vaš partner raskinuo sa vama, a javlja se i kada ste već odlučili da nastavite dalje, vrlo je verovatno da će vas cela situacija stresirati

Ako je vaš partner raskinuo sa vama, a javlja se i kada ste već odlučili da nastavite dalje, vrlo je verovatno da će vas cela situacija stresirati.

– Najverovatnije je da se priseća veze i da mu nedostajete. Moguće je i da mu nedostajete zbog seksa ili zbog osećaja usamljenosti,ali je vrlo moguće da jednostavno želi da bude vaš prijatelj – kazala je psihološkinja Samanta Rodman.

reklame

Ako se vaša veza završila na ružan način, moguće je da se vaš bivši partner oseća krivim zbog nečega što je uradio i pokušava da se iskupi tako što će pokušati da održi normalan odnos sa vama. Još jedna od vrlo mogućih opcija jeste činjenica da vi i vaš bivši imate veliki broj zajedničkih poznanika i prijatelja, pa on želi da izgladi odnos kako se ne biste doveli u neprijatnu situaciju ako se negde sretnete.

Ukoliko ste vi ta osoba koja je prekinula vezu, moguće je da vaš partner želi da raščisti stvari posle raskida pa se zato javlja.

– Bivši partner pokušava da javi kako bi razjasnio šta se desilo, zašto ste raskinuli i kako biste mu pomogli da lakše preboli raskid i složi stvari u svojoj glavi – rekla je terapeutkinja Ana Pos dodavši da je moguće da on pokušava ponovo da vas osvoji.

Ipak, uzmite u obzir da je vašem bivšem možda dosadno pa želi da ispuni vreme nečim pa vam se zato javlja. Eksperti tvrde da ne treba trošiti previše vremena na razmišljanje o tome šta vaš bivši želi od vas, potrebno je da mu se obratite i direktno i jasno raščistite stvar.

Naposletku, treba da znate da imate svako pravo da ignorišete poruku vašeg bivšeg partnera, posebno ako bi dalji kontakt mogao naštetiti vašem psihičkom zdravlju.

S druge strane, ukoliko je veza koju ste imali bila zdrava i dobra, onda odgovorite na poruku i pokušajte da razjasnite stvari na prijateljski način.

klix.ba

loading...