Nikako da vam krene u životu? Čini vam se da ništa nema smisla i da vas sreća stalno zaobilazi? Svakome od nas život se ponekad čini nepravednim, ali uvek treba živeti s mišlju da najbolje tek dolazi

Idućih 10 citata pomoći će vam da razmišljate pozitivnije i da ne gubite nadu kada vam se čini da život nije fer.

1. Ponekad samo treba da porazgovaraš s četvorogodišnjakom i 84-godišnjakom da bi opet razumeo život.

reklame

2. Šta god radio, nikada se ne vraćaj onome što te slomilo.

3. Kada ti se čini da nemaš na čemu da budeš zahvalan, proveri svoj puls.

4. Zapamti da situacija u kojoj si trenutno nije tvoje krajnje odredište. Najbolje tek dolazi.

5. Kada je život sladak, reci hvala i slavi. Kada je život gorak, reci hvala i uči.

6. Loše stvari koje nam se dogode u životu ponekad nas usmere na put koji će nas dovesti do najboljih stvari koje će nam se dogoditi u životu.

7. Svaki je dan nova prilika da promeniš svoj život.

8. Nađi nešto pozitivno u svakom danu, čak i onih dana kada ćeš morati da tražiš malo duže.

9. Život ne mora biti savršen da bi bio predivan.

10. Ono najgore što ti se dogodi u životu naučiće te da ono najbolje nikada ne uzimaš zdravo za gotovo.

Idućih 5 saveta neka vam uvek budu nit vodilja kada vam se čini da život nije pravedan i kada vas u životu treba malo ‘pogurati’:

1. NEKA VAM ODUSTAJANJE NIKADA NE BUDE OPCIJA.

Svako u životu ima teških razdoblja – to je neizbežno. U takvim trenucima zamislite kako bi život bio prazan da u njemu nema izazova. Bez teškoća i problema nikada ne bismo odrasli i učili. Tada ne bismo živeli nego bismo samo postojali s konstantnim osećajem dosade i stagnacije. Prepreke nas čine živima, podstiču nas na promene i rušenje barijera, bez njih bismo pali u ‘zamku’ ugodnosti i samozadovoljstva.

Možda vam se trenutno čini da život nije fer, ali to ne znači da će uvek ostati tako. Bez obzira na sve, nastavite da gledate prema suncu i s vremenom će senke ostati iza vas.

2. OTVORITE SRCE I UM PROMENAMA.

Često sebi zakomplikujemo život zato jer se bojimo promena. Međutim, promene su potrebne jer nas čine opreznima, pomažu nam da odrastemo i, zahvaljujući njima, konstantno se razvijamo i učimo važne lekcije. Promene često nisu lake i prijatne, ali upravo u tome i leži njihova važnost i vrednost, zar ne? Najbolje stvari u životu zapravo se dogode onda kada dođemo do raskršća, kada nam se sve čini crno i kada ne možemo zamisliti da će biti bolje. Kada mislite da ste došli do kraja i da ne možete više, taj očaj zapravo vam pokaže kojim putem treba ići dalje. Sve ono što je dobro u životu nikada ne dolazi lako, ali baš zbog toga što ne padne s neba pruža nam toliku sreću i zadovoljstvo.

loading...