Nećete verovati šta sve žene može da uzbudi!, prevara

Istraživanje je pokazalo da žene bezmalo podjednako uzbuđuje gledanje heteroseksualnog, gej, lezbejskog i majmunskog seksa.

Da su žene – od ličnog doživljaja seksualnog uzbuđenja, preko sopstvenog seksualnog ponašanja, do stavova o tuđem seksualnom ponašanju – fleksibilnije od muškaraca, nije novost.

Postoji nekoliko mišljenja zašto je to tako:

  • Smatra se da je razlog tome činjenica da su žene manje izložene erotici i pornografiji, tako da se deo njihovog uzbuđenja može pripisati izloženosti za njih nesvakidašnjem stimulusu.
  • Međutim, postoji i drugačije objašnjenje: Kulturološki gledano, muškarci su pod većim pritiskom sredine da se ponašaju u skladu sa svojom muškošću, tako da inhibiraju uzbuđenje koje bi im mogle izazvati scene, recimo, muško-muškog seksa.
  • Novija istraživanja takođe pokazuju da se fleksibilnost ženske i rigidnost muške seksualnosti ne može da do kraja objasni različitim vaspitanjem i kulturnim uticajima. Veliki udeo u tome veoma moguće igra svest o sopstvenom seksualnom uzbuđenju.
reklame

Kod muškaraca polni organ vidno odaje pravac i stepen seksualnog uzbuđenja. On ne može da ne bude svestan reakciju sopstvenog penisa na određeni prizor. Kod žena stvari stoje sasvim drugačije – žene tokom odrastanja manje pažnje posvećuju genitalnim mehanizmima u kontekstu seksa. Drugim rečima, manje su naučene da uoče i osveste telesne promene koje donosi seksualno uzbuđenje.

Kod žena postoji znatan raskorak između subjektivne procene uzbuđenja i rezultata dobijenih uređajem za merenje uzbuđenja.

Nezavisno od lične seksulane orijentacije, jednako su ih uzbuđivali prizori heteroseksualnog i homoseksualnog odnosa, bilo da je reč o muško-muškom ili žensko-ženskom seksu. Interesantno, ali pletizmograf (uređaj za merenje seksualnog uzbuđenja) je zabeležio i znatno uzbuđenje na snimke kopulacije između bonobo majmuna. Žene su mahom bile nesvesne ovih svojih telesnih reakcija na prizore.

Za razliku od njih, rezultati merenja kod muškaraca bili su u skladu sa njihovim subjektivnim osećajem uzbuđenja. Oni su reagovali u skladu sa svojom seksualnom orijetnacijom: heteroseksualne muškarce najviše je uzbuđivao heteroseksualni ili lezbejski seks, zatim prizori ženske masturbacije ili snimak žene u bikiniju dok vežba na plaži.

izvor: mindreadingsblog.wordpress.com

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.