SITNE ŽENSKE LAŽI

SITNE ŽENSKE LAŽI: Saznajte koje su najčešće ženske laži na samom početku veze, kako ih prepoznati i kako reagovati na te na prvi pogled sitne ženske laži koje mogu imati sasvim dublji efekat tokom vremena.

Otkrijte šta ona zaista misli i kako da joj odgovorite a da ne uzrokujete potencijalni raskid veze.

Kao što ćete izglancati svoju biografiju da biste impresionirali potencijalne poslodavce, tako ćete zamaskirati i neke lične informacije na prvom ljubavnom sastanku, kako biste osigurali da će doći i do drugog. Verovatno je isto to učinila i ona, ali velika je verovatnoća da je neke od tih repova vaša draga nastavila vući od tada. Evo nekoliko primera kako vas verovatno muti i dan danas, i šta zaista misli kad to kaže.

reklame

Velika sam obožavateljka sporta

O.K., postoji dovoljno istinskih zaljubljenka u sport ženskog pola, ali većinu žena ta tema baš i ne zanima (sve do one grupe koju sport nimalo ne privlači, a kojih je isto poveći broj). Problem je u tome što će ona i dalje provoditi vreme sklupčana na trosedu sa vama i vašim prijateljima dok gledate Ligu šampiona, pretvarajući se da uživa dok potajno sanja o kafi sa prijateljicama u obližnjem kafiću.

Neke žene veruju da, kako bi muškarac ostao zainteresovan, moraju voleti iste stvari koje i on voli, tvrdi doktor i stručnjak za to područje Christie Hartman. Ali to nije istina. Iako je sjajno kad partneri međusobno podupiru hobije i zanimacije, sa vremenom će doći do gneva zato što mora činiti nešto što ne želi.

KRESNI SAMA SEBE: Najbolje metode za masturbiranje. Mala škola orgazma.

Saznajte istinu: Nemojte dignuti veliku frku oko toga. Jednostavno joj dajte do znanja da se može posvetiti drugim stvarima. Recite joj nešto u ovom stilu:

– Gle, mi ćemo gledati opet tekmu večeras, ali ako ti je već puna kapa fudbala, u potpunosti te razumem.

Volim svoju nezavisnost.

Normalno je da voli svoju slobodu, ali glumiće da voli da se stvari odvijaju sporije nego što to ustvari želi samo kako ne bi ispala prenapornom i zahtevnom… il čak očajnom.

“Kad dobiju previše prostora, žene se osećaju nezbrinuto”, objašnjava klinički psiholog Barbara Greennberg. Ono što se obično dogodi jeste da vam ona sama kaže da slobodno izađete van sa momcima, ali na kraju veče provede ljuteći se što niste sa njom.

Saznajte istinu: Obavezno joj dajte do znanja da vam se sviđa. Što se ona bude osećala sigurnije u vašoj vezi, verovatnije je da će vam otvoreno reći šta želi od nje, kaže Greenberg. Ne morate obaviti ozbiljan razgovor i isplanirati svoj zajednički put do penzije, ali male gestove, kao što su povremeni SMS-ovi u kojima je obaveštavate da mislite na nju ili kupovina njenih omiljenih slatkiša, biće i više nego dovoljne.

Uvek sam raspoložena za seks

Na početku veze nije mogla skinuti ruke sa vas, ali danas je to presedan i sve što ona čini je iz brige da ne zaostane za time kakva je bila na početku, ističe seksualni terapeut Rachel Greer.

Žene su itekako svesne partnerove osetljivosti vezane uz to područje veze i ne žele učiniti ništa čime bi povredile njihov ego. Obavezan seks ni na koji način ne utiče na orgazme i emocionalnu povezanost.

Saznajte istinu: Ako niste sigurni želi li vas stvarno ili ne, Greer preporučuje da probate reći nešto ovakvo:

– Jesi spremna za malo zabave? Ili, znaš, ako si preumorna, mogli bismo se večeras odmoriti, pa ćemo biti odmorniji sutra.

Važno je da ona zna da se vi, ako odbije seks, nećete smrtno uvrediti i naljutiti.

Baš je cool što imaš toliko prijateljica

U teoriji, žene vole muškarce koji se sprijateljuju sa drugim ženama (Napokon, evo muškarca koji razume ženski rod!). Ali realnost je drugačija. Muško-ženska prijateljstva mogu naime uzrokovati puno ljubomore.

Postoji jako ružna konotacija kod reči ljubomora, ali prirodno je osetiti je u maloj dozi kad vam je stalo do nekoga, jer je to prirodni instikt, napominje Greenberg.

Saznajte istinu: Ne morate se rešiti svih svojih prijateljica. Samo joj dajte do znanja da ste i vi ponekad ljubomorni. Je li to zbog toga što visi stalno na poslu sa jednim kolegom (sa kojim radi na zajedničkom projektu, ali to je nebitno) ili zato što je prihvatila piće koje joj je neznanac naručio u baru, nema veze, samo joj dajte do znanja kako se osećate. Tako će i ona uvideti da je reč o prirodnom osećaju, a budući da ćete joj pokazati da vam je dovoljno stalo do nje da osećate ljubomoru, automatski bi i ona mogla malo manje brinuti da biste vi mogli odlutati.

SUDBINSKA LJUBAV ILI VRAĆANJE DUGA IZ DALEKE PROŠLOSTI: Evo kako karma određuje u koga se zaljubljujemo

Skromna sam

Skromne devojke obično nemaju potrebu to naglasiti izreći. Ali ako vaša partnerka nikad ne postavi nikakva pravila i uvek tvrdi da je zadovoljna sa svim, nešto se kuva. Možda se pribojava da bi mogla ispasti zahtevna ili teška, tvrdi Hartman.

A iako ni jedna žena neće doći na prvi sastanak sa listom prohteva koje želi da ispunite, ako vaša veza postaje ozbiljna i još niste čuli ni jedan, imate problema.

Saznajte istinu: Pazite šta pričate, upozorava Hartman. Ako se ulovite kako se žalite oko bivše koja je bila jako naporna ili pričate o tome kako mrzite bilo kakvu dramu u vezi, možda joj dajete do znanja da mora biti super opuštena i smirena kako bi zaslužila biti sa vama u vezi.

Dobro sam

Uprkos svemu, ona ne pokušava biti pasivno-agresivna. Ne, ona se ozbiljno trudi sakriti od vas koliko je uznemirena, a reći: Dobro sam!, puno je jednostavnije nego reći istinu, šta je čin kojim može rizikovati napad ili ljutnju. Ili je jednostavno nećete razumeti, kaže Hartman.

Držanje i gomilanje osećaja u sebi, čak i ako su potpuno nelogični, može samo uzrokovati više problema tokom vremena. I, iskreno, ako napustite temu nakon što ona kaže da je dobro, verovatno ćete se, pre ili kasnije, naći u nevolji.

Saznajte istinu: Umesto: “Šta nije u redu?”, pokušajte joj reći: “Deluješ mi uzrujano. Reci mi šta te muči”. Time joj dajete do znanja da ćete je poslušati, a koliko god vam bilo teško to je i sve što morate učiniti. Samo je slušajte, neka sa vama podeli svoja osećanja, znajući da nije vaš zadatak da je popravite.

 

magazin.net.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.